SAJTÓANYAG


Megjelent: 2015 Október 17. ( Szombat ) 10:25
Módosítva: 2015 Október 17. ( Szombat ) 14:37
KONFERENCIA A JÁRÁSI HIVATALOK INTEGRÁLÁSA A KORMÁNYHIVATALOK ÜGYFÉLSZOLGÁLATI RENDSZERÉBE (EKOP-2.1.23) ÉS A JÁRÁSI HIVATALOK INFORMATIKAI INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE (EKOP-1.2.26) CÍMŰ, EURÓPAI UNIÓS FORRÁSBÓL FINANSZÍROZOTT PROJEKTEKRŐL.

A területi államigazgatás sikeres átszervezésének támogatása érdekében Magyarország Kormánya elindította A járási hivatalok integrálása a kormányhivatalok ügyfélszolgálati rendszerébe (EKOP-2.1.23) és A járási hivatalok informatikai infrastruktúrájának fejlesztése (EKOP-1.2.26) című, európai uniós forrásból finanszírozott, kiemelt projekteket, hogy a jogi és szervezeti háttér kialakításával együtt a fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalainak informatikai fejlesztése is megvalósuljon.

A projektek ismertetésére rendezett konferencián Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, hogy a két járási projekt megvalósítása során keletkezett látványos eredmények nem a területi közigazgatás modernizálásához szükséges fejlesztések sorozatának végét, hanem bizonyos értelemben az elejét jelentik. Létrejött egy stabil alap, amelyre építve tovább folytatható a szakrendszerek integrációjához, a teljes, elektronikus, akár otthonról is elvégezhető ügyfélkiszolgáláshoz szükséges fejlesztések sora.

Dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője a fontosabb eredmények között említette az egységes ügyfélhívó rendszert, a Tudástár rendszer bővítését, az interaktív virtuális ügyintézési szolgáltatás fejlesztését, valamint a Munkafolyamat Kezelő Rendszer kifejlesztését.

Gyepes László, a Békés Megyei Kormányhivatal Informatikai Osztályának vezetője tájékoztatott, hogy a

járási hivatalok informatikai működését kiszolgáló háttér infrastruktúra fejlesztésének keretében megtörtént az elavult informatikai eszközök cseréje, szerverek telepítése, valamint egységes központi informatikai rendszerek bevezetése is.

A fentiekben bemutatott eszközök és alkalmazások használatára a projekt során több,mint 5000 kormányhivatali és kormányablak ügyintéző került kiképzésre jelenléti képzés, valamint korszerű távoktatásos módszer alkalmazásával.

A két projektből összesen több mint 10 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések..


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!