Faültetés a szép környezetért


Szombat délelőtt a Városháza udvarán kezdődött meg a faültetésre szánt fák kiosztása Izsó Gábor polgármester köszöntője és szaktanácsadás után. Iskolánk dolgozói a Szarvasi úti oktatási egységben hársfákat, a Hőzső utcán kőris, galagonya és szilfákat ültettek.

Közel kétszáz facsemetét ültettek el civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek szombaton délelőtt Békésen az önkormányzat közterületi faültetési akciójának részeként. A növényeket a város faiskolájában nevelték az elmúlt években.

"A program reggel kilenc órakor kezdődött a városháza udvarán, ahol az előzetesen jelzett igények alapján kiosztották a szép számú érdeklődő között a facsemetéket. Az akcióra mintegy félszázan gyűltek össze, voltak, akik egy vagy két fát vittek magukkal, és akadtak olyanok is, akik lényegesen többet. A cél viszont közös volt, tovább szépíteni a megye névadó településének amúgy is zöld környezetét." (beol.hu)

A Szarvasi úti oktatási egységben a három öregebb hársfa mellé ültették el a hárs csemetéket, hogy tovább növeljék az árnyékadó területeket továbbá hársfavirágot adó növényt, hiszen gyógynövényként is megállja a helyét. A Hőzső utcán a korábban már kialakított parkosított rész további rendezése, szépítése volt a cél. Az iskola közvetlen szomszédságában lévő nádas közterület, amit az iskola igyekezett karbantartani eddig is. Mostani fásítással egy ligetes részt szeretnének kialakítani. Az iskola egyébként a célhoz 25 fát kapott az önkormányzattól.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!