Pályázat az I. világháborús emlékmű helyreállítására


A Képviselő-testület határozata alapján Békés Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az említett pályázati felhívásra 3.500.000 Ft összköltségben, melyből tehát kedvező döntés esetén a támogatás 2.000.000 Ft.

A háromalakos szobor a harcba induló katonát, az őt átölelő feleségét, és a lábuknál játszó gyermeküket ábrázolja. Az I. világháború békési áldozatainak emléket állító szobrot 1924. november 9-én leplezték le. Az emlékmű talapzatának keleti, déli és nyugati oldalán az I. világháború 707 békési áldozatának neve található.

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság megbízásából a KKETTKK XX. Század Intézete az első világháború centenáriumi rendezvénysorozata keretében idén is pályázatot hirdetett az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetételére, renoválására, helyreállítására. A pályázaton elnyerhető támogatás összegének felső határa 2.000.000 Ft.

A pályázat támogatottsága esetén még ebben az évben megújulhat az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító emlékmű.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!