Tarhos - A Kiskastély és fejlesztési terve!


A békéstarhosi iskola egy 60 holdas parkerdőben terül el, mely hat épülettömbből áll. Az épületek a park területén szétszórtan helyezkednek el. A főbejáraton belépve az első épület, aKiskastély tárul elénk.

A kastélypark szélén álló kúria 1864 és 1884 között épült. A Wenckheim família idején "vendégkastélyként" szolgált a látogató vendégek számára. Az államosítás után, 1946-ban az épületet az állami ének-zenei iskola kapta meg, tantermek céljára szolgált. 1954-ben a gyógypedagógiai nevelőintézet részévé vált.

A fejlesztés során a Kiskastély teljes rekonstrukciójára kerül sor, helyet adva egy helytörténeti kiállításnak. Megemlékezünk az eredeti tulajdonosokról, a grófi Wenckheim családról, az "ÉNEKISKOLA" hírességeiről, továbbá a Gulyás György alapította zeneiskola történetéről. A saját ill. az általunk támogatott művészek kézműves termékeiből állandó kiállítást tervezünk.

Kollégiumi részen nyári táborok megrendezését tervezzük, művészetekre fókuszálva.

Az iskola épületében egész évben művészek által tartott foglalkozások révén (zene, ipar, kézműves, festő stb.) közelebb hozzuk a jövő nemzedékét és a ide látogató vendégeket az egyes művészeti ágakhoz. Felkutatjuk a tehetséges fiatalokat, jövőt biztosítva számukra a tehetségük kibontakoztatására.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!