Hamarosan kész lesz a békési városháza dísztermének felújítása


Folytatódik a békési városháza felújítása. Békés Város Képviselő-testülete az önkormányzat költségvetéséből különített el mintegy két millió forintot a műemléki díszterem felújítására, amely számos esemény, esküvők, sajtótájékoztatók, projektzáró rendezvények színtere.

Az 1902-ben épült, impozáns épületet 2008 óta három ütemben rekonstruálták, elsőként a tető felújítását, másodsorban a lábazat felújítását végezték el, tavaly a homlokzat teljes megújulása és a nyílászárók cseréje valósult meg pályázati forrásból és az önkormányzat négy millió forintos önerejéből.

A díszterem renoválása november végére fejeződik be, és mivel az egész épület műemléki oltalom alatt áll, így stílusában nem változik a terem összképe. A munkálatokkal felfrissítik a falakat, a parkettát, a fa falburkolatot, az elektromos vezetékek egy részét, valamint az új drapériák is a terem stílusát és funkcióját fogják erősíteni.

Izsó Gábor polgármester elmondta, a városháza legnagyobb termének renoválása nemcsak időszerű volt, hanem cél az is, hogy minél több házasulandó pár az ország bármely pontjáról szívesen válassza élete egyik legfontosabb eseményének helyszínéül Békés műemléki környezetét.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!