Szent Erzsébet alakjára emlékezünk!


A Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium fontosnak tartotta, hogy hagyományteremtő céllal ezentúl a Katolikus Karitász védőszentjeiről kellő módon megemlékezzen.

Elsőként Árpád- házi Szent Erzsébet alakjáról emlékeztünk meg, aki mindössze 24 évet élt, és ez mégis elégnek bizonyult ahhoz, hogy halála után négy évvel az Egyház hivatalosan is elismerje életszentségét és példaként állítsa minden krisztuskövető elé a világban.

A kilencedikes szakközepes osztályok egy emlékező montázst készítettek, amelyen igyekeztek bemutatni Szent Erzsébet életét és a személyéhez kapcsolható legendákat.

Iskolánk kollégiumában papír rózsákat készítettek a fiatalok, míg az osztályfőnöki és a hittan órákon olyan népi játékokkal ismerkedtek meg a diákjaink, amelyek Szent Erzsébet alakjához köthetők.

Intézményünkben komoly hagyományai vannak az elesettek megsegítésének. Idén a rászoruló gyerekek számára játékokat, ruhákat és egyéb eszközöket várunk Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan december 18.-ig. Az adományokat karácsony előtt kézbesítjük az iskola Jézuskájának segítségével.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!