Adventi kincskeresés Békéscsabán!


Kincseket osztanak idén is a békéscsabai Zenebarát Felebarátok.

A Jézus-szíves plébániához kötődő lelkes közösség nyitottságát jól jelzi, hogy a születés örömhírét nemcsak az evangélikus templomba, hanem Isten házának falaink kívülre, sőt még a szalmabálák közé is elviszik. Nem véletlenül lett kezdeményezésük a békési megyeszékhely egyik meghatározó adventi eseménye.

A városszerte kikerülő plakátok ezúttal is négy vasárnap délután együtt töltésére invitálnak. November 29-én rendezik a már hagyományos karácsonyfa-díszítő versenyt. A Kolozsvári utcai templomba logikai játékokkal, majd a szervezők kamarazenei csoportjának karácsonyi koncertjével várnak mindenkit. Az estét szentmise zárja.

Szent Miklós püspök ünnepén elsősorban gyermekek számára rendeznek programokat: bábjátékot tekinthetnek meg az érdeklődők, majd Paulik László gyermekműsora szerepel a meghívókon. Ezen a vasárnapon az Imperfectum zenekar szolgál muzsikával az esti szentmisén.

Az öröm vasárnapján a városrész evangélikus templomában "szomszédolnak" a Felebarátok. A mézeskalácsok díszítését követően egy gömöri betlehemes játékot láthatnak a békéscsabaiak, a zenés adventi áhítaton pedig a helyi Calandrella Kamarakórus énekel.

Az utolsó adventi vasárnapon furulya és egyházi kórusmuzsika tölti be a Jézus szíve-templomot. Az esti szentmisét követően a templom előtti fűtött sátorban, szalmabálák és élő állatok társaságában mutatják be idei betlehemes játékukat a lelkes fiatalok Szétosztott aranyak címmel. Az előadás két párhuzamosan futó történet szálait bogozza: a megszülető Megváltó első földi estéjét és egy kincsesláda kalandjait, amelyből mindenkinek jut legalább pár jó szó.

A meglehetősen változatos, kreatív, minden korosztály megszólító program sokkal több színes közösségi rendezvénynél. A szervezők nem titkolt célja, hogy az ünnep igazi kincsére, a Szűzanya által világra hozott Megváltóra irányítsák a békéscsabaiak figyelmét. Nem véletlenül került fel a plakátokra a szenteste programkínálata is: az evangélikusok 17 órakor kezdődő istentisztelete és az éjféli szentmise is, amikor az eucharisztiában kézzel foghatóvá válik Isten számunkra készített karácsonyi ajándéka.


Zenebarát - Felebarátok Közhasznú Alapítvány H-5600 Békéscsaba, Kereki út 31. +36 303 825 925 info@zenebaratfelebaratok.hu

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 a4_advent_oklevel_2015_meseiro 2.75MB
2 a4_advent_oklevel_2015_rajzpalyazat 2.75MB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!