A menny összeért a földdel


Kétezer éve ugyanaz az üzenet: Ne féljetek! A pásztoroknak mondott angyali szózat arról biztosít, hogy a karácsony lényege, az evangélium nem változik: Isten megváltó szeretete végig akar kísérni az életünkben - mondta Katona Gyula a szentesti református istentiszteleten.

December 24-én délután megtelt templomban hirdette Katona Gyula a karácsonyi keresztyén üzenetet Lukács evangéliuma második fejezete alapján. A menny összeért a földdel, Isten világa elérhető az emberek számára. Angyal jelentette be a pásztoroknak a Megváltó születését, akik féltek és csodálkoztak. A pásztorok, akik akkoriban tisztáltalannal számítottak, nem kapcsolódhattak be a legális istentiszteletbe, de most mégis annak részévé váltak. Tett követte: mindennek utánajártak és elmentek a kisded Jézushoz. A szent család is megértette, hogy mindennek pontosan úgy kellett történnie, ahogy az Úr nekik is kijelentette.

Ami akkor valóság volt, mára máűr sokaknak unalmas és csak ünnepi kellék. Ha kinyitod a Bibliát, ma is újra és újra ezt olvasod. Az egész népnek szól ez az örömhír. Nincs más hír. Még mindig nem azt mondja az Úr, hogy "Elég!" Van megváltó és szabadító, és az egész életünket átöleli az örömhír.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!