Gajda Róbert kormánymegbízott karácsonyi köszöntője.


Tisztelt Békés megyeiek, Békésiek! Kedves Olvasók!

Nemrégiben gyulladtak meg az első adventi fények Békésen és Békés megye számos otthonában, jelezve azt, hogy valami közeledik, valami eljön, amire érdemes várakoznunk. A meggyújtott gyertyák fénye talán nem képes bevilágítani az egész megyét, a várost, de mégis sokat jelent számunkra, hiszen egy sokkal szebb és sokkal hatalmasabb dolgot szimbolizál.

A SZERETETET, amely Jézus születésével érkezett el közénk több mint kétezer esztendővel ezelőtt. A fények azt is jelzik számunkra, hogy itt a karácsony, a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe.

A mindennapok gondjai ilyenkor talán kissé háttérbe szorulnak, és előtérbe kerülnek szeretteink, családunk, barátaink, és mindazok, akik így vagy úgy, de fontosak számunkra.

Karácsonykor azonban tágabb közösségünkre is gondolnunk kell. Minden békéscsabaira, minden megyénkben élő emberre, hiszen az ünnep mindannyiunk számára azt is jelképezi, hogy összetartozunk.

Gondolnunk kell azokra is, akiknek nem adatik meg, hogy szerető családban töltsék el az ünnepeket. Gondoljunk a magányos emberekre, a rászorulókra, akik ugyanúgy vágynak a szeretetre és a gondoskodásra.

Azt kívánom mindnyájunknak, hogy a lehető legtöbb pillanatát éljük át együtt a Karácsony csodájának. Éljük meg közösen ennek a szép és varázslatos ünnepnek a bensőségét, melegségét, meghittségét. Legyen áldott és békés az ünnepünk!

Gajda Róbert

kormánymegbízott


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!