Folytatódik Myszków és Békés partnersége!


Január közepén lengyel testvértelepülésére, Myszków-ba látogatott Békés Város Önkormányzatának delegációja a Város Promótere díjátadó gálára. A hivatalos részvétel részeként megállapodás született a békési és a lengyel néptánccsoportok partnerségének folytatására és a gyermek labdarúgó csoportok találkozására.

A Békésről utazó csoportot Kálmán Tibor alpolgármester képviselte, aki először tett személyes látogatást a sziléziai városba. Az oktatásért, ifjúságügyekért, turizmusért és a sportért felelős alpolgármester tárgyalásokat folytatott a tavaly nyáron megindult néptánc kapcsolatok folytatása érdekében.

Ahogy arról az elmúlt év nyarán beszámoltunk, a békési Belencéres Néptáncegyüttes gyermekcsoportja első alkalommal lépett föl Myszków színpadán nagy sikert aratva.

Az akkori tárgyalások előkészítették a folytatást. Idén a Békés-tarhosi Zenei Napok rendezvény alkalmával június végén fog a lengyel testvértelepülés gyermek néptánccsoportja Békésre látogatni, hogy a helyi közönségnek bemutathassák tudásukat és tapasztalatcserét folytathasson a két táncegyüttes szakmai vezetése. A lengyel testvértelepülés egyúttal nemzetközi labdarúgó tornára invitálja a békési 10-12 éves korú focistákat is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!