20 éves a Polgárőrség Nagykamaráson


Forrás: Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége
Helyszin: Nagykamarás Művelődési Központ
Fotók az eseményről...

20 éves a Polgárőrség

Polgárőrség Nagykamarás 2016-ban ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját.

Ez alkalomból "jubileumi" évzáró Közgyűlést tartottak 2016. január 29-én a Nagykamarási Művelődési Házban.

A Közgyűlésen meghívottként részt vett Telekné Furák Mónika r. alezredes Békés Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési osztályának vezetője, Nagy Lajos r. alezredes Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság mb. rendőrkapitánya, Szőke János r. százados Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság Kmb. alosztályvezetője, Fábián László r. őrnagy Lökösházi Határrendészeti Kirendeltség Alosztályvezetője, Pelle István Nagykamarás polgármestere, Gyarmati Sándor Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke és Kovács Péter a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége Fb tagja.

Urbán Ferenc az egyesület elnöke köszöntötte a Közgyűlésen megjelenteket. Rendhagyó módon " mécsest gyújtottak " és egy perces néma felállással emlékeztek elhunyt tagtársukra Köböl Károlyra.

Az Egyesület elnöke részletesen beszámolt az egyesület 2015 évi munkájáról, elért eredményeiről. Kitért a 2016 évi feladatokra. A pénzügyi beszámoló után a Felügyelő Bizottsági beszámoló következett. A Felügyelő Bizottság jónak értékelte az egyesület munkáját.

Hozzászólásoknál először Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke osztotta meg gondolatait a jelen lévőkkel és megköszönte a 2015-ben végzett munkát a polgárőröknek. Az egyesület munkáját nagyon jónak értékelte. Elismerését fejezte ki a példaértékű színvonalas beszámolókhoz. További tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

Nagy Lajos r. alezredes Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság mb. rendőrkapitánya megköszönte azt az áldozatos munkát, melyet a polgárőrök végeztek Nagykamarás közbiztonsága érdekében. Nagyon jónak ítélte a Polgárőrség tevékenységét, sok sikert kívánt a 2016. évi feladatok megoldásához.

Fábián László r. őrnagy Lökösházi Határrendészeti Kirendeltség Alosztályvezetője, köszönetét fejezte ki a közös szolgálatokért, melyet 2015. évben a Nagykamarási Polgárőr Egyesület tagjai végeztek. 2016. évi feladatok megoldásához sok sikert kívánt.

Pelle István Nagykamarás polgármester megköszönte a polgárőrök önzetlen, áldozatos önkéntes munkáját, mellyel hozzájárultak a település közbiztonságának javításához. Az Önkormányzat erkölcsi, és anyagi támogatásáról biztosított a Polgárőr Egyesület tagjait.

Elfogadták a 2015. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat, továbbá megszavazták 2016. évre a költségvetési tervezetet.

Az idős személyek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzési lehetőségeiről tartott előadás Telekné Furák Mónika r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési osztályának vezetője.

2015. évi kiemelkedő polgárőr munkáért az egyesülttől ajándékcsomagot kapott : Nagy Anita, Czene Csilla, Szilbareisz Attila, Molnár Attila és Nagy Antal polgárőrök.

Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke Emlékérmet és Oklevelet adott át: ifj. Domány István, ifj. Mikoly János, ifj. Barta Sándor, Herédi Róbert és Kürti Attila polgárőröknek.

A közbiztonság megszilárdítása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, valamint a kiváló együttműködésért Nagy Lajos r. alezredes Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság mb. rendőrkapitánya Oklevelet adott át : Pelle István, Vincze Zsolt, Szelezsán Péter és Hidvégi János polgárőröknek.

Pelle István Nagykamarás polgármestere átadta az Önkormányzat ajándékát. . Az Önkormányzat erkölcsi, és további anyagi támogatásáról biztosított a Polgárőr Egyesület tagjait.

Finom vacsora elfogyasztásával zárult a "jubileumi" évzáró Közgyűlés, majd kötetlen beszélgetés következett.

Tételek: 1 - 20 / 58 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!