Békési tolvajbandát fogtak a rendőrök!


A gyanú szerint használt autóalkatrészeket, hegesztő készüléket és alumínium tartályt lopott két férfi egy békési telephelyről, de néhány napon belül elfogták őket. Korábbi bűncselekmények elkövetéseit is vizsgálják a nyomozók.

A Békési Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik 2016. január 24-ről január 25-re virradóra betörtek egy békési cég telephelyére. Kivágták a drótkerítést, majd bemásztak az udvarra, ahol az egyik nyitott tárolóból használt autóalkatrészeket, hegesztő berendezést és egy alumínium tartályt loptak el. A rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtések és tanúkihallgatások során olyan információkat szereztek be, amelyek alapján két férfira terelődött a gyanú. A 27 éves békési H. Istvánt és a 33 éves okányi H. Rolandot 2016. február 3-án előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A házkutatások során lefoglalták az eltulajdonított dolgok egy részét, amelyet visszaadták a sértettnek.

H. István továbbá megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt évben S. Ákos békési lakossal több ingatlanból hangtechnikai kábeleket, különböző vezetékeket, vízszivattyút, villanymotort, réz huzalokat, hegesztőtrafókat, sárgaréz tömböket, pálinkafőző üstöket, rézcsapokat, házikolbászokat, készpénzt, fűkaszát, kerékpárt, egyéb vasanyagokat és elektromos berendezéseket loptak el. A nyomozók a folyamatban lévő eljárások során korábban már több alkalommal gyanúsítottként hallgatták ki őket. A helyszíni szemlék alkalmaival azt is megállapították, hogy a legtöbbször a kerítések átmászása után nyitott garázsokból és melléképületekből vitték el az értékeket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


rendőrség lopás