Tizenegy békési kapott füstmérgezést - szándékos gyújtogatás?


Megjelent: 2016 Február 8. ( Hétfő ) 09:38
Módosítva: 2016 Február 8. ( Hétfő ) 12:36
ÚJABB RÉSZLETEK! A Békési Rendőrkapitányság közveszély okozás gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Tizenegy embert füstmérgezés gyanújával szállítanak kórházba a mentők a Veres Péter téri épületből.
Lángra kapott egy babakocsi egy többszintes társasház második emeleti folyosóján hétfőn hajnalban Békésen, a Veres Péter téren. A békéscsabai hivatásos és a békési önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre megfékezni a tüzet. Az egységek percek alatt eloltották az égő babakocsit, valamint kiürítették az érintett emeletet, mert az füsttel telítődött. Az átszellőztetés után visszatérhettek a lakók az otthonukba, de tizenegy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítanak a mentők.

Friss: 10:43

Mint azt a Polgárőrségtől megtudtuk, a tűzoltók kiérkezéséig a Békési Polgárőrség elnökhelyettese, a házban tartózkodó Tokaji Mihály kezdte elsőnek oltani a tüzet mindenfajta védőfelszerelés nélkül, az égő babakocsival szemben lakó szomszédtól kért vízzel.

Tokaji Mihály hírportálunknak elmondta, a lakókat álmában érte a tűz, több szomszéddal összefogva azonnal elkezdte felverni a lakásokban alvókat, hogy a lehető leggyorsabban hagyják el a házat, illetve akinek az autója a ház előtt parkol, álljon el, hogy a tűzoltóság gyorsabban felvonulhasson a mentéshez.

A polgárőr megjegyezte, így is volt olyan lakó, akire rá kellett törnie a rendőröknek a lakásajtót a mentéshez.

Hírportálunk úgy tudja, hogy a tizenegy füstmérgezés gyanújval korházba szállított békési nagy része már hazatérhetett, főleg kisgyermekesek maradtak még megfigyelésre.

Friss 12:35

Képeinken Tokaji Mihály békési polgárőr elnökhelyettes, aki elsőnek kezdte el oltani a tüzet.

Izsó Gábor polgármester is a helyszínre érkezett, mivel az önkormányzat is érintett a kárban, az épületben önkormányzati bérlakások vannak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


rendőrség tűz