Békési ezüst és bronz a Főnix kupáról


U9-es és U10-es csapatunk részt vett hétvégén a Főnix kupán Debrecenben. A rendezvény péntek délután kezdődött, azonban csapataink átkérték a pénteki mérkőzést a szombati napra. Szombat reggel jó hangulatban indultak el a csapatok Gazsó György és Tar Bence edzők vezetésével.

Az U9-es csapat Tar Bence edző vezetésével indult a tornán. A csoport mérkőzésekből 2 meccset nyertek meg a gyerekek, így a helyosztón a Nyíregyháza csapatával játszottak a fiúk, akik ellen végül 1 góllal alulmaradtak. Így a Harmadik helyért játszottak vasárnap délután a gyerekek, amit meg is nyertek.
- Nagyon jó mérkőzéseket játszottunk. Támadásban sok ziccert hagytunk ki és eladott labdáink száma is sok volt. Kapusaink jól védtek és a védekezésünk is egész jól összeállt. Összességében ügyesek voltak a gyerekek. - mondta Tar Bence.

Gyöngyös - Békés 12-10
Békés - Mátészalka 14 - 8
Balmazújváros - Békés 13 - 16
Nyíregyháza - Békés 12-11
Pumukli Kézilabda Suli - Békés 12 - 16

1. Gyöngyös
2. Nyíregyháza
3. Békés

Az U10-es csapatunk Gazsó György edző vezérletével lépett pályára Debrecenben. Három csoportban versenyezett ez a korosztály. Csapatunk elsőként jutott tovább a csoportból, így a másik két csoport első helyezettjével mérkőzött meg a helyezésért, ahol a Beszterce ellen egy 7-7-es félidő után sajnos végül alul maradtak a fiúk. Majd a Debrecent megverték, így végül a második helyen végeztek a Főnix Kupán.
- Tavaly ebben a korosztályban megnyertük a tornát, szerettük volna idén is, de így sem vagyok elégedetlen. Sajnos az volt a problémánk, hogy nagy az átfedés az U10-es és U9-es csapatunk között, így amikor ütköztek a meccseink, akkor a fiatalabbak kevesebben voltak. Főleg miután Vizsnyiczai Marci eltörte a kezét. Összességében elégedett vagyok a gyerekekkel, voltak hullámvölgyeink, de remekül védekeztek a fiúk, amihez remek kapusteljesítmény is párosult. Támadásban is sikerült megvalósítani azt amit megbeszéltünk. - mondta Gazsó György

Gyöngyös - Békés 7 - 10
Békés - Berettyóújfalu 20 - 6
Kisvárda - Békés 9 - 15
Beszterce - Békés 18 - 12
Debrecen - Békés 6 - 9

1. Beszterce
2. Békés
3. Debrecen

Torna legjobb kapusa: Nagy Gáspár László

Gratulálunk a csapatoknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!