TÉRSÉGI TOP EGYEZTETÉS BÉKÉSEN


Békésen a KBC Nonprofit Kft. székhelyén tartottak egyeztetést a napokban a szarvasi, a békési és a gyomaendrődi térség polgármesterei, melyen részt vett Dankó Béla országgyűlési képviselő is.

A megjelenteket Dr. Glózik Klára ügyvezető köszöntötte, majd munkatársai, Gyebnár Péter vezető projektmenedzser és Ferenczi László projektmenedzser tartottak tájékoztatást a térségben folyó munkáról. A KBC munkatársai olyan széleskörű szakmai anyagot állítottak össze, melyben a térségben megfogalmazott önkormányzati projektek szerepeltek. A prioritások és projektek szakemberek segítségével kerültek áttekintésre, elsősorban volumenükben és szakmai előkészítettségüket figyelembe véve. Az adatok összevetése kapcsán láthatóvá vált, hogy egyes prioritásokban jóval nagyobb az igény a forrásokra.

A megbeszélésen ismét felmerült, hogy a jelenlegi, megyei terület specifikus mellékletek alapján, ennek a térségnek az önkormányzatai indokolatlanul komoly hátránnyal indulnak a többi LHH-s területekhez képest, akiknek nemcsak külön elkülönített keretük van, de a pontozás alapján a fennmaradó forrásra is jóval nagyobb eséllyel adhatnak be pályázatot. Az ily módon hátrányos helyzetbe hozott települések nem értenek egyet ezzel a megyei elképzeléssel.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!