ÚJ ÓVODÁSOK ELŐJEGYZÉSE


Részletesen!

Ideje:

2016. április 27 – 28. (szerda-csütörtök)

8.00 – 16.00 óráig

Helye:

Békési Kistérségi Óvoda: Fürkész Központi Óvoda, Békés, Baky utca 4.

Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda: Békés, Móricz Zs. u. 44.

Szegedi Kis István Református … Óvoda…: Békés, Jantyik M. u. 33.

Az előjegyzéshez szükséges iratok:

Gyermek születési anyakönyvi kivonata

Gyermek TAJ kártyája

Gyermek lakcímkártyája

Szülő személyi igazolványa

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 6. Az óvoda 8. § (1) Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, fővárosi kerületben, vagy ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

2015. szeptember 1-jétől: (hatályos 2014. 09.01.) 8. § (2) A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig harmadik életévét betölti a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kötelezően vesz részt.

Az óvoda döntése ellen fellebbezni a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 37. § (4) bekezdése alapján a döntés kézhezvételétől (a döntésről való tudomásszerzéstől) számított 15 napon belül lehet az intézmény fenntartójához, önkormányzati óvoda esetén Békés város jegyzőjéhez.

A Békési Kistérségi Óvoda közleménye

A tagóvodák felvételi körzetéről Békés város honlapján tájékozódhatnak

A gyermekek felvételéről a tagóvodákba a gyermek lakóhelyét, az esélyegyenlőségi szempontokat, valamint a szülő igényeit figyelembe véve az intézmény igazgatója dönt.

A felvételről érdeklődni az első helyen megjelölt tagóvodában lehet 2016. május 23–tól!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!