Vállalkozásom története - Lipcsei Gábor


Had mutatkozzam be! A nevem Lipcsei Gábor. Vállalkozásom a Márkafüggetlen Háztartási gépszerviz amit 2015 októberében indítottam.

Maga a vállalkozás ötlete már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem, ám a sors valahogy sosem hozta úgy hogy, hogy bele tudjak vágni ebbe az egészbe.

Háztartási gépekkel már több mint 10 éve foglalkozom. Eredetileg a végzettségem elektrotechnikai technikus. Ezt a végzettséget még 2002-ben szereztem a Trefort Ágoston Villamos és Fémipari Szakképző iskolában. Ezután a Vízműnél kezdtem el dolgozni az irányítástechnika részlegen ahol kapcsoló szekrényeket építettem.

Az élet úgy hozta, hogy Budapesten egy épületelektronikai kft-nél nagyobb jövedelemmel felvételt nyertem. Mivel fiatal voltam, belevágtam. Másfél évig dolgoztam ennél a cégnél. Sok új dologgal találkoztam és közben sok embert megismertem. Sok volt a kihívás ebben a munkában amit szerettem, és közben rájöttem, önállóan sokkal több problémát megtudok oldani mint azt addig gondoltam. A sors viszont úgy hozta, hogy haza kellett jönnöm Békéscsabára. Fél év elteltével felvettek az akkor Békéscsabára költöző Martin Invest Kft-hez ami a mostani Elektro Outlet elődje volt. Itt kezdetben mikrohullámú sütőket javítottam, ezeket váltották fel a mosógépek, mosogatógépek. Mivel a kft akkor kezdett növekedni jó alapja volt a tapasztalat szerzésnek.

Miután létrejött az Elektro Outlet a műhelymunkát felváltotta a garanciális javítás és ezek nyomon követése. A gyorsabb ügyintézés érdekében a garanciális javítást sokszor az ügyfélnél a helyszínen végeztük el. Nyilván ilyenkor minden szervizes beszélget ügyfelével és óhatatlanul szembesül azzal a ténnyel, hogy a háztartási gépek az emberek elengedhetetlen segédei lettek. A technika folyamatos fejlődése pedig megállíthatatlan. Minden háztartásban jelen van. Akár kisgép, akár nagygép és akár szórakoztató elektronika formájában. De a leges legfontosabb eszközök a háztartási gépek. Mivel tv nélkül még el van az ember napokig, de koszos ruhában nem igazán. Ha ezek a gépek elromlanak, akkor jövünk rá mennyire is fontosak számunkra és mekkora időkiesést tudnak produkálni egy családban. És mondjuk ki bátran, az időből van a legkevesebb. A másik oldala a dolognak, hogy ha elromlik egy gép, sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak hogy ujjat vegyenek.

Így mikor a garanciális javításokat végeztem sokan elkérték a telefonszámomat, hogy segítséget tudjak nekik nyújtani ha bármelyik gépük elromlik. Évek alatt az ügyfélköröm folyamatosan bővült. Sokszor a munkahely ment az ügyfeleim rovására. Ezért arra az elhatározásra jutottam, megalapítom a saját szervizem. Az élet úgy hozta, hogy dobozra költöztem. Ebben a döntésben nagy szerepet játszott a párom. De a sors fintora pont az volt, hogy kiderült Dobozon egyáltalán nincs szervizes. Így ez egy kiaknázatlan terület.

2015 októberében pedig formát adtam ennek az egész gondolatnak. Ekkor alakult a Márkafüggetlen Háztartásigép szerviz. A kezdeti nehézség annyi volt, hogy Dobozon egyáltalán nem ismert senki. Ebben nagy segítségemre volt a párom Gergely Mariann és a dobozi hírmondó. Persze a legeslegjobb reklám amikor az emberek egymásnak adják a telefonszámomat. Kezdetben igyekeztem minden készüléket a helyszínen megjavítani, de sajnos nem minden esetben lehet ezt kivitelezni hely vagy szerszám hiánya miatt, ezért vásároltam egy puttonyos autót ami igen megkönnyíti a munkámat. Hiszen nem kérhetem meg az ügyfelet, hogy ugyan hozza már el hozzám a készüléket. A legtöbben egyedül laknak, vagy éppen nincs is mivel elvinni egy mosógépet.

A másik fontos dolog természetesen az idő. Senki sem szereti ha sokáig tart míg kiér a szervizes, ezért minden esetben igyekszek betartani a 24 órás kiszállást és hiba megállapítást. Ami természetesen ingyenes. Hisz ha nincs megjavítva a gép akkor miért is kellene érte fizetni???

A javítás költségeit mindig előre közlöm, hiszen mindenki szereti tudni mennyibe is fog neki kerülni egy adott gép javítása. Úgy gondolom ez így fair dolog. Sajnos vannak olyan gépek amire már nem érdemes költeni egy adott összegnél többet és ezt tudni kell az ügyfélnek. Ezért ezt mindig előre közlöm.

A sokéves tapasztalatom alapján úgy gondolom, hogy akkor lehet a szervizem hatékony ha ezeket a dolgokat igyekszek betartani. Mert azok a legjobb ügyfelek akik elégedettek. Ezek az ügyfelek hozzák az újabb ügyfeleket. És persze minden javítás fontos. Legyen szó akár egy porszívóról vagy egy szárítógépről. Minden embernek fontosak a készülékei ezért a szerviz minden háztartási géppel foglalkozik. Legyen szó porszívóról, mikrohullámú sütőről, elektromos sütőről vagy főzőlapról, mosógépről vagy mosogatógépről, szárítóról vagy éppen egy centrifugáról. Egyenlőre a szerviz a hűtők javítását nem végzi, ebben egy gyulai kolléga van a segítségemre akit Demkó Zsoltnak hívnak.

A szerviz a megnőtt kereslet miatt kiterjeszkedett egész Békés megyére, de folyamatosan bővül felszereltségben és létszámban is a minél gyorsabb és precízebb javítások kivitelezéséhez. Célom egy olyan szerviz létrehozása ami minden géppel megbirkózik ami egy otthonban megtalálható.

Bárki bármikor hívhat ezen a telefonszámon: 06-20-3188530

Itt szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget akik elősegítették a szerviz ismertségét.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!