Petrovics Feri BÖDE díjas lett


Petrovics Ferenc, a református gimnázium 13.B osztályos tanulója kapta a Békési Öregdiákok Egyesülete díját. Az alábbiakban a méltatása olvasható.

Petrovics Ferenc tizenhárom év óta iskolánk diákja. Már alsó tagozatos korától kezdve rendszeresen részt vett próza és szavalóversenyeken, a gimnáziumi évei alatt megnyerte a Kazinczy Szép Magyar Beszéd országos különdíját, valamint a Sinka István Emlékversenyen kapott 2. díjat.

Tanulmányait év végén rendszeresen kitűnő illetve jeles eredménnyel zárta. Tavaly előrehozott érettségi vizsgát tett angol nyelvből.

2013-tól tagja iskolánk énekkarának és a gyülekezet énekkarának is. Részt vett református zenei fesztiválokon és táborokban, valamint hangszeres szolgálatokat is végzett.

Földrajz iránti érdeklődése is korán megmutatkozott. Két évben is megnyerte a Polgár Lajos Emlékverseny földrajz szekcióját, a Teleki Pál Földrajzverseny megyei fordulóján pedig 4. helyezést ért el. A Nemzetközi Földgömb Földrajzversenyen csapatban 12., majd 10. lett. A Szegedi Tudományegyetemen szeretne geológiát vagy geográfiát hallgatni.




Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!