Laczó Dániel elismerése


A "jó tanuló-jó sportoló" díjat kapta meg a világbajnok Laczó Dániel (12.B) a SZKIRG ballagásán.

Laczó Dániel 2008 szeptemberében kezdett kenuzni. 2013-ban állt először dobogóra a Kajak-Kenu Maraton Magyar Bajnokságon és a Serdülő Magyar Bajnokságon, a Pap Gáborral párosban elért második helyezésekkel.

2014-ben a Serdülő - és az Ifjúsági Országos Bajnokságon második lett 4000 méteren. Ugyanebben az évben az UTÉ-s Dóri Bencével párosban megnyerte az Oklahoma Cityben megrendezett Ifjúsági Maraton Világbajnokságot párosban.

2015-ben a Maraton Országos Bajnokságon második, a Bohinj-i Maraton Európa Bajnokságon pedig első lett kenu egyesben. Szeptemberben ugyanebben a kategóriában lett harmadik a győri Maraton Világbajnokságon. Ebben a hónapban az Olimpiai Reménységek versenyén is részt vett Lengyelországban, ahol C-1 1000 méteren első, C-1 500 méteren pedig második lett.

Azt, hogy az élsport és a jó tanulmányi eredmény nem összeegyeztethetetlen, mi sem bizonyítja jobban, mint Dániel évről-évre egyre jobb tanulmányi eredményei. A 2013-2014-es tanévtől kezdve minden évet jeles átlaggal zárt. Megbízható, plusz feladatokra önként jelentkezik. Részt vett a diákigazgató választás előkészítésében, a református bálon. Ebben az évben angol komplex középfokú nyelvvizsgát tett.

Jövőre vonatkozó terveiben a Szegedi Tudományegyetem szerepel, mérnök szeretne lenni, és az egyetemi tanulmányai mellett szeretne tovább sportolni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!