Sajtóközlemény


Döntsük meg együtt a kézmosás oktatás világrekordját 2016. május 5-én!

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a kormányhivatalokban dolgozó e-Bug koordinátorok az iskolákkal közösen tervezik megdönteni a kézmosásoktatáson résztvevők világrekordját. A több helyszínen egyszerre tartott kézhigiénés oktatás Guinness rekordját Glasgow-ban állították fel. Itt 3039 diák vett részt a rekordkísérletben, amit jó eséllyel tudnak felülmúlni a magyar iskolások, hiszen eddig már több mint 20000-en jelentkeztek! A 128 iskolából kerültek ki az ország különböző részeiről.

Békés megyében résztvevő iskolák

Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Füzesgyarmat, 2 csapat

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, 4 csapat

Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Nagykamarás Általános Iskola, 1 csapat

Implom József Általános Iskola 5. sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye, 2 csapat

József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola, Mezőhegyes, 6 csapat

Az esemény során több helyszínen, egy időpontban egy tanóra keretében mutatják be a képzett instruktorok a kézmosás fontosságát és annak helyes technikáját. Reményeink szerint a megmozdulás még nagyobb figyelmet szerez az e-Bug nevű programnak. Az e-Bug egy tudományos alapokon nyugvó oktatási eszköz, ami játékos tanulással segíti a diákokat (a 6 évestől egészen a fiatal felnőttekig) elsajátítani a megfelelő személyi higiénés szokásokat, a

felelős szexuális élet feltételeit, a tudatos antibiotikum használattal és a védőoltásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A rekordkísérlet időpontja 2016. május 5. a WHO egészségügyi intézményeknek létrehozott kéztisztasági világnapja. Bár a figyelem ezen a napon az egészségügyi intézmények dolgozóira és látogatóira szokott irányulni az ÁNTSZ e-Bug csapata úgy döntött, hogy a diákokat is megszólítja, hiszen a gyermekkorban elsajátított higiénés szokások egy életen át elkísérnek bennünket.

További információkat és ingyenes oktatási segédleteket, játékokat a www.e-bug.eu weboldalon, az iskolákban, az ÁNTSZ honlapján https://www.antsz.hu/portal/ebug és a Facebookon találhatnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!