Változik a szakmai munka a clubnál


Lassan elérkezik a 2015/2016-os NBI/B-s bajnokság utolsó fordulója. Mint minden csapat és egyesület életében folyamatos változásokon mennek keresztül mind a játékosok, mind az edzők és segítők. Kádas László a Békés-Drén KC felnőtt csapatának edzője a következő szezontól a Békési Férfi Kézilabda Kft. szakmai igazgatójaként fog tovább tevékenykedni klubunk életében. A felnőtt csapat edzője pedig Papp Bálint lesz.

Kádas László remek eredményeket és több válogatott játékost is kinevelt már hosszú edzői pályafutása alatt. A 2015/2016-os bajnokságban a felnőtt csapat edzőjeként dolgozott, viszont a következő szezonban szakmai igazgatóként dolgozik tovább Egy sokkal átfogóbb szerepben kell helytállnia, mivel az óvodásoktól a felnőttekig felel a szakmai munkáról, de erről hallgassuk meg Kádas Lászlót:


- A békési kézilabda sportban végzett munkám megkoronázása, hogy "szakmai igazgatóként" dolgozhatok tovább. Az elmúlt években nem csak anyagilag vált stabillá a klubunk, hanem szakmailag is. A felnőtt csapat edzéseinek tervezése, vezetése, olyan szintű elfoglaltságot jelentett, hogy nem igazán maradt energiám a korosztályos csapatok mentorálására. A továbbiakban az ovisoktól kezdve a felnőttekig érvényre szeretném juttatni azt a szellemiséget, amely szilárd alapja lehet egy NB I-es klubnak. - nyilatkozta Kádas László.


Papp Bálint aki U14-es bajnokságot, illetve junior bajnokságot nyert csapataival az előző szezonban mellette mindig egyre előrébb jutott utánpótlás csapataival a tabellán. Bálint idén is már a felnőtt csapat környékén aktívan vett részt a munkában. Szakedzői képesítését is megszerezte az évek alatt, amellett, hogy folyamatosan 1-2 utánpótlás csapatot készített fel mérkőzésről mérkőzésre. Hallgassuk meg fiatal leendő vezetőedzőnket, hogyan fogadta ilyen fiatalon ezt a felkérést:


- Először is szeretném megköszönni a klub bizalmát. Megtiszteltetés, hogy ezzel a feladattal bíztak meg. Eddigi munkám során utánpótlás csapatokkal foglalkoztam, az elmúlt két évben már a felnőtt csapat munkájában is aktívan részt vettem. Júliustól, vagyis az alapozástól ez másképp lesz, átveszem a felnőtt csapat vezetését Kádas Lászlótól, akitől nagyon sokat tanultam az évek alatt. Fiatal korom ellenére ez nagy kihívásnak számít. Céljaim között szerepel, hogy először is korrekt, oda-vissza bizalmon alapuló kapcsolatot tudjak kialakítani a csapattagjaival. A közönség számára is egy szimpatikus, szerethető, jó közösségű és ami a legfontosabb, hogy egymásért küzdeni tudó csapatot alakítsunk ki. Mindemellett reméljük, hogy ez eredményességgel is párosulni fog. -mondta Papp Bálint.


- Elindultunk egy úton nyolc évvel ezelőtt és egy olyan megállóhoz értünk, ahol nagyon fontos most már a felépített rendszerünk kézben tartása és a legalkalmasabb ember erre épp az akivel elkezdtük kiépíteni Kádas László. Ez egy nagyobb feladat elé állítja, de bizton állíthatom, hogy jó döntést hoztunk amikor neki adtuk ezt a feladatot. A felnőtt csapat edző személyében pedig Papp Bálint egy kézen fekvő és egy picit bátor döntést hoztunk. Bálint évek óta bizonyítja tehetségét ebben a szakmában. Nagyon sok országos gyermekbajnokság megnyerése után most egy olyan feladatot kapott, amely egy bizonyítás mindenki irányába. Szakmailag felkészült, edzői munkáját alázattal végző, maximalista embert ismertem meg benne. Én hiszek benne, hogy tökéletesen megfogja oldani az előtte álló feladatot. - nyilatkozta Polgár Zoltán, a Békési FKC ügyvezetője.

Sok sikert kívánunk a szezon utolsó mérkőzésére a csapatnak! Várunk Mindenkit a szezon utolsó mérkőzésére május 14.-én 16 és 18 órától. Csapataink a Lajosmizsét fogadják.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!