Szívultrahanggal bővült a Békési Gyógyászati Központ!


Echocardiographia vizsgálattal vagy másnéven szívultrahang vizsgálattal bővült a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő, II.Belgyógyászat szakrendelése (Dr. Nagy Krisztina főorvos szakrendelése) - tudtuk meg Erdélyi Imola Erzsébet igazgatótól.

Ez a jelentős fejlesztés Erdélyi Imola Erzsébet igazgatónő közreműködésével valósult meg.

Az új ultrahangos vizsgálati módszer a szív állapotának feltérképezésére szolgál.

A szív ultrahangos vizsgálata tökéletesen fájdalommentes, nem teszi ki a szervezetet káros sugárzásnak. A képalkotó eljárás az ultrahang segítségével képez képet a szívről és annak belső képleteiről.

Milyen panaszokkal, tünetekkel, betegségekkel kereshetik fel echocardiographia rendelésünket?

A szív ultrahang vizsgálata fontos és pontos információkat szolgáltat a diagnosztizáló orvos számára a szív állapotáról. Segítségével biztonságosan és fájdalommentes vizsgálhatóak, a szívüregek, az azokat határoló falak, a szívbillentyűk és a szívburok. A szívburokban esetlegesen jelen lévő folyadékgyülem, a szív üregeiben jelen lévő vérrög is lokalizálható, felismerhető. Az ultrahang diagnosztika fényt deríthet a billentyű betegségeken kívül a szív egyéb szerkezeti eltéréseire, de legalább annyira fontos, hogy általa megítélhetjük a szív funkcionális állapotát, teljesítőképességét.

Hogyan jelentkezhetnek be szívultrahang rendelésünkre a betegek?

Betegeket egyenlőre csak előzetes bejelentkezés alapján, háziorvosi beutalóval tudunk fogadni, még azok számára is kérnénk beutalót, akik évek óta rendszeresen járnak gondozásra a szakrendelésre. Jelenleg csak 70 év feletti egyének vizsgálatára lesz lehetőség, esetleg fiatalabb, de mozgásában súlyosan korlátozottakat is lehet küldeni. A vizsgálat az I emelet az Ultrahang rendelőben fog történni, 14.30-15.30 óra között szerdánként 2016. júniustól. Pontosabb információért kérjük hívják a II. Belgyógyászati Rendelést.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!