Sarkadi civil szervezetek munkáját támogatják Bad Vilbel-ből


Esemény fotói...

Sarkadi civil szervezetek munkáját támogatják Bad Vilbel-ből

A Frankfurthoz közeli Bad Vilbel városa egyáltalán nem ismeretlen Sarkad Város Önkormányzata és a sarkadi civilek számára, mivel számos adomány érkezett már korábban is Sarkadra a Gyulán élő nyugalmazott tűzoltóparancsnoknak, Gerhard Stengelnek köszönhetően.

2016. május 16-án, pünkösd hétfőjén újabb Bad Vilbel-ből érkező adományt adott át Sarkadon Gerhard Stengel. A német város két személygépkocsit ajándékozott Sarkad Város Önkormányzatának, egy VW Passat típusú volt rendőrautót, valamint egy Opel Astrát, amit korábban a bad vilbeli önkéntes tűzoltók használtak.

A sarkadi önkéntes tűzoltók laktanyája előtt tartott ünnepségen, a Városi Önkéntes Tűzoltó egyesület és a Veress Ferenc Polgárőrség Sarkad KHSz tagjai, továbbá a Bad Vilbel-ből érkezett önkéntes tűzoltók jelenlétében, ünnepélyes keretek között adta át az autókat Gerhard Stengel dr. Mokán István polgármesternek. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke

A város polgármestere a gépkocsik átvételekor kihangsúlyozta, azok nagy szolgálatot fognak tenni a városnak, ugyanis olyan egyesületekhez kerülnek, melyek önzetlenül és ingyen szolgálják Sarkad és a környező települések lakosságát. Dr. Mokán István hálás köszönetet mondott Sarkad önzetlen támogatójának, Gerhard Stengelnek, aki már számos alkalommal adományozott a városnak, többek között az ő közreműködésével jutottak hozzá a sarkadi önkéntes tűzoltók ahhoz a tűzoltóautóhoz, melyet mind a mai napig használnak. A sarkadiak megbecsülik a rájuk bízott értékeket, melyeket a német tűzoltó delegáció is megtekintett..

Az ajándékba kapott gépjárművek a magyarországi honosításukat követően állhatnak a sarkadiak szolgálatába.

Tételek: 1 - 20 / 78 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!