Tavaszi összefoglaló!


Megjelent: 2016 Május 25. ( Szerda ) 08:37
Módosítva: 2016 Május 26. ( Csütörtök ) 08:37
Tavaszi összefoglaló a Békési Tisza Kálmán Óvoda, Általános Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium életéből.

A Fogyatékkal Élők Megyei Sportszövetsége Megyei Darts versenyt rendezett Békéscsabán az Esély Pedagógiai Központban. Több, mint 90 versenyző küzdött az érmekért és a helyezésekért. Iskolánkból 26 tanuló harcolt a korcsoportok érmeiért és mindenféle helyezésből hoztak tanulóink haza különböző érmeket.

Március 5-én rendezték meg a Fogyatékkal Élő Tanulók Országos terem atlétikai diákolimpiát, melyről gyermekeink ragyogó teljesítménnyel tértek haza. Békés megye az összesített pontszámítás alapján a 6. helyen zárta a versenyt. A csapatot vezette: Hegedűs Ferenc.

Március 11-én iskolánk tanulói ünnepi megemlékezésen vettek részt egyszínvonalas műsor keretein belül. A harmadik, hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulók társulata jelenítette meg az 1848-1849-es szabadságharc főbb eseményeit. Felkészítő pedagógusok: Váradiné Kis Krisztina és Nógrádi Mónika.

Kollégiumunkban már hagyománynak számít a különböző házi bajnokságok megrendezése. A darts bajnokság volt a következő ilyen megmértetés, ahol nemcsak diákjaink, hanem a felnőtt kollégák is szerepelhettek. Minden "szinten" történt sportolás, úgy, mint általános iskolás fiúk-lányok, szakiskola fiúk-lányok és a felnőttek. Minden résztvevő oklevéllel lett gazdagabb. Felkészítő pedagógus: Karácson Sándor

2016.03.10-én, csütörtökön meghívást kaptunk a II. Verbunkos Találkozóra, Békéscsabára, az Esély Pedagógiai Központba. Már második alkalommal szerepelhettek gyermekeink verbunkos dalokkal. énekekkel. Más iskolák énekkaraival is együtt énekelhettünk: Sarkad, Gyula és Békéscsaba. A műsorok elhangzása után néptáncot csodálhattunk meg a békéscsabai táncművészeti középiskola diákjai tolmácsolásában. Felkészítő pedagógusok: Balogné Molnár Tímea és Aratóné Petneházi Anita.

Általános iskolánk hatodik osztályos tanulói megyei sakkversenyen vettek részt, ahol dobogós helyezéseket értek el. A csapat tagjai: Madarász Norbert, Nagy János és Szabó Zoltán.

Az ENSZ 2008.április 2-án az Autizmus Világnapjává nyilvánította. Ezen a napon kékbe öltözve és játékokkal csatlakoztunk az országos rendezvénysorozathoz.

A XLI. Országos Komplex Tanulmányi versenye megyei fordulójának megrendezésre került iskolánkban. A nehéz versengésben két csapat vett részt: az egyikük a gyulai Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye és a másik a békési csapat volt. A küzdelem után a gyulai csapat az első helyen, iskolánk csapata a második helyen végzett.

A kollégium diákjait Seregi Tímea védőnő látogatta meg, aki a felnőtt életre való felkészülést hivatott segíteni. Kérdéseket tehettek fel diákjaink, és aki picit szégyenlősebb volt, az írásban is feltehette kérdéseit.

XII. alkalommal került sor az Aranykosár a gyermekekért alapítvány jótékonysági báljára. A bál célja, az összegyűlt támogatásokból, egy fejlesztő szoba létrehozása. Az estén a 3. a osztályos tanulók szórakoztatták táncukkal a vendégeknek megmutatva, milyen nagyszerű gyerekek is járnak intézményünkbe. Felkészítő pedagógusaink: Váradiné Kis Krisztina és Balogné Molnár Tímea.

A 2-3-4 osztály legjobb sportolói vettek részt a Szentesen megrendezett Kapkodd a lábad sportverseny országos döntőjében, ahol 17 csapat közül az előkelő 7. helyen végeztünk. A csapat tagjai: Bodor Imre 2. o., Lázok Aurél 2. o., Fábián Gábor 3. o., Horváth Róza 3. o.., Rácz Kornélia 3.o. , Gyulai Péter 4. o., Mohácsi Szabolcs 4. o., Szabó Zoltán 4. o. Gratulálunk a szép eredményekhez! Felkészítő pedagógusok: Gézárt Nikoletta, Váradiné Kis Krisztina, Hegedűs Ferenc.

A kollégium életmód- életvitel kör tagjai megismerkedhetett a közlekedés szabályaival, tábláival. Céltudatos sétánk során megmutattuk a különböző táblákat, forgalmi helyeket és helyzeteket. Diákjaink figyelemmel kísérték ezeket a helyzeteket és a szabályokat is megtanulták. Célunk további közlekedési normák felismerése és betartása!

Tételek: 1 - 20 / 37 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!