Ez a hét a kosárlabdáról szól!


Végéhez közeledik a rájátszás az NBI/B-ben.

Kosárlabda Országos Diákolimpiai elődöntőre kerül sor Békésen a III. korcsoportban. A fiúk 2016. május 31-én kedden a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában 10 órától játszanak , ahol Hódmezővásárhely, Baja és Miskolc vagy Nyíregyháza lesznek az ellenfelek. A lányok 2016.június 1-jén, szerdán Nyíregyházára utaznak, ahol a házigazdák,Miskolc és Szolnok ellen lépnek pályára.

Szintén kedden mérkőzik a rájátszásban a BSzSK csapata, akik a DEAC otthonába utaznak. Majd az utolsó hazai mérkőzésre kerül sor vasárnap. Azt a mérkőzést szeretnénk emlékezetessé tenni, így már délutántól zajlanak az események a Békés Városi Sportcsarnoknál.

2016.június 5-én, 15.00-tól a Dr. Hepp Ferenc Iskola 1.b osztályosok formációs táncával indul a program.

Ezután Takács János a BSzSK technikai vezetője indítja el a B33 versenyt.

A játékot félpályán játsszák. Minden csapat maximum négy játékosból áll (3 játékos a pályán és 1 cserejátékos), illetve szükség van egy edzőre is. A hivatalos játékidő két, egyenként öt perces félidőből áll. Az a csapat, amelyik előbb eléri a 33 vagy több pontot, megnyeri a játékot még akkor is, ha az korábban történik, mint a hivatalos játékidő vége, vagy a hosszabbítás(ok) lejárta. Ha az eredmény a második félidő végén döntetlen, akkor a játékot annyi kettő perces hosszabbítás követi, amennyi szükséges a győzelemhez.

A mérkőzések ideje alatt kék és fehér színű vattacukor lesz az ajándéka a grundon lévő gyerekeknek, amihez a gázpalackot Barta István Zoltán vállalkozó ajánlotta fel. A B33 eredményhirdetése kb. 17.30-kor lesz. Ezután a csarnokban Csordás Ákos lép a kezdőkörbe, hogy elénekeljük közösen a Himnuszt.

A BSzSK- DEAC kosármeccsen, a félidőben mezőberényi táncosok lépnek fel, akik országos sikert arattak a KISMENŐK című televíziós produkcióban.

A meccs végén nemcsak a szezont búcsúztatjuk, hanem Kovács Benedeket is.

Várunk minden szurkolót és érdeklődőt szeretettel! A Gladiátorok megérdemlik, hogy megtapsoljuk az idei NBI/B-ben nyújtott teljesítményüket!

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!