Tájékoztató!


Izsó Gábor, Békés város polgármestere köszönetét fejezi ki azon lakosoknak, akik részt vettek a 2016. május 30-án, a dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tornatermében megtartott tájékoztató fórumon.

Mint arról már korábban is tájékoztattuk a lakosságot, Békés városában, a Magyar Kormány támogatásával és a képviselő-testület egyetértésével kézilabda munkacsarnok épülhet.

A Magyar Kézilabda Szövetség felmérést végzett a kézilabdában érintett sportszervezetek létesítmény-helyzetéről. Fontos szempont volt az is, hogy a megépülő sportcsarnokok a mindennapos testnevelést is szolgálják. Mind e sport és oktatási szempontok Békés városában is mérlegelésre kerültek, ezért jelölte meg a képviselő-testület egyik lehetséges helyszínként a Fáy utcát. Ez a terület a Hepp Ferenc iskolához és a Szegedi Kis István Gimnáziumhoz is közel fekszik, és így egyaránt tudja segíteni az iskolai testnevelés órákat és a szabadidős sportfoglalkozásokat is úgy, hogy a jelenlegi zsúfoltság megszűnjön. A mai helyzetben 4-5 osztálynak van egyszerre testnevelés órája, és - főként télen - olykor a folyosókon is testnevelésóra zajlik. A Fáy utca ideális távolságra van mindkét iskolától, így elkerülhető az órákról való késés és - főként - az, hogy a kimelegedett gyerekek megfázzanak a testnevelésről visszatérvén. A délutáni órákban zajlanának az edzések. A hét végi mérkőzések pedig a régi – de már szépen felújított – sportcsarnokban zajlanának továbbra is, a Csíkos utcában.

További lehetséges helyszínek is felmerültek a lakosság és a képviselő-testület részéről egyaránt. A fórumon közeledtek az álláspontok és az érintett utca lakosainak, valamint a fenti szakmai szempontoknak is megfelelően megjelölésre került egy lehetséges másik helyszínként a Szent Pál soron található volt kosárfonó területe is. A Fáy utcával ellentétben ezzel a helyszínnel kapcsolatosan jelentős többletköltségek merülnek fel az Önkormányzat részére, mivel az ingatlan magántulajdonban van. Ennek megvásárlása a helyszín, építkezésre alkalmassá tétele és a parkoló rendszer kiépítése is a város feladata. E célra csak az a városi tartalék volna felhasználható, mely pályázati önrészként van jórészt félretéve, így veszélybe kerülne a város teljes lakosságát érintő sok - sok fejlesztés. Erre a problémára megoldásként hangzott el a fórumon, egy résztvevő részéről, hogy ő pénzfelajánlást tesz a fenti célok megvalósítására. Ehhez Izsó Gábor polgármester is csatlakozott magánszemélyként.

Amennyiben Ön is szeretne e kezdeményezéshez csatlakozni, felajánlását megteheti a Békés Város Önkormányzata 11998707-04606811-00070034 számlaszámára történő befizetéssel. A befizetésnél kérjük, tüntesse fel nevét, címét és közleményként: "kézilabda munkacsarnok".

A beérkezett felajánlásokról folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

Békés Város Önkormányzata


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!