Debrecenbe kéne menni


... s nemcsak terv maradt, az utolsó tanítási nap mentek is osztálykirándulásra, a Refi 2. a osztályosai.

A csapat több mint 30 fővel indult bevenni a cívisvárost, amely Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb városa.

Első állomásként máris a belvárosban találva magukat, felfedezték a Református nagytemplomot, az ország legnagyobb református templomát. A templombelsőben megismerték az épület múltját és jelenét, látták a széket, amelyen maga Kossuth Lajos ült.

A nyugati toronyba felmászva szemügyre vették az öt tonnás legendás Rákóczi-harangot, az ötödik legnagyobb harangot Magyarországon, fentről pedig élvezhették a kilátást a városra. A Milleniumi szökőkútnál csoportkép is készült, ami után sínen gurulva, villamossal jutott a csapat a Nagyerdőbe, ahol a stadion feljáróján egyesek "legurulva jutottak" az állatkert bejáratához. A nap második felében egy kiadós séta keretében az ott lakó állatokat ismerhették meg az utazók, majd izgalmas és mókás pillanatok következtek a vidámparkban. A kirándulás végén az aprónép az Ötholdas Pagony Játszótéren múlatta az időt, és múlatná még most is, ha délután 5 óra 9 perckor nem gurult volna be az iskolabusszal Szabó Laci bácsi, akinek köszönet, hogy épségben hazahozott mindenkit!

Arató Tamás és Csonka Jánosné

Tételek: 1 - 20 / 106 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!