A csabai kolbász minőségének megőrzése a legfontosabb!


A minap tartották a Csabai Kolbászklub Egyesület szezonzáró rendezvényét Békéscsabán, az Uhrin Zoltán Klubházban.

Dr. Ambrus Zoltán, a kolbászklub volt elnöke a tagság előtt ,,hivatalosan" is átadta a klubház kulcsait utódjának, Hégely Sándornak, aki a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója is.

Hégely Sándor elmondta, a csabai kolbász minőségének megőrzése számára a legfontosabb feladat. Az, hogy sehol ne adjanak el ilyen névvel gyengébb minőségű terméket. Ami csabai kolbász néven jelenik meg, az biztosan az legyen minden mozzanatában, az alapanyagtól a készítési módig, a fűszerezésig. A portékájukhoz a készítők adják is a nevüket, elérhetőségüket, ez a bizalmat erősíti, a jó minőségű csabai kolbász pedig a büszkeséget, a hírnevet növeli.

– A kolbászklub azért is egy összetartó, hagyományőrző- és hagyományápoló civil szervezet, mert itt vannak együtt a nagyszülők, a szülők és gyermekek is. Igyekszünk a fiatalokat még szélesebb körben bevonni a klub életébe – ecsetelte az elnök.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Hanó Miklós alpolgármester egyaránt kiemelték, nincs az a nap náluk sem, ami csabai kolbász nélkül teljen el. Hangsúlyozták, örömteli, hogy a kolbászklub ilyen nagy tagsággal, jó kedélyű emberekkel tartja összejöveteleit, kiváló kolbászokat készítenek, kóstolnak és kóstoltatnak.

Hégely Sándor elmondta, klubelnök elődei, Uhrin Zoltán és dr. Ambrus Zoltán rengeteget tettek a civil szervezetért, a csabai kolbászért, a fesztivál népszerűsítéséért. Az ő örökségüket igyekszik továbbvinni az elnökséggel, a tagsággal és nem utolsósorban feleségével – aki a fesztivál programigazgatója –, valamint újdonságokkal bővíteni a klub esménynaptárát és az idei, október 28–31. közötti Csabai Kolbászfesztivál programját.

Az egyesület elnöke kitért arra, hogy a Csabai Kolbászklub ajtaja mindenki előtt nyitva áll, jelentős civil szervezetként, közel 200 aktív taggal őrzik, ápolják a hagyományokat, és továbbadják a kolbásztudást a jövő nemzedékének.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!