Útfelújítások Békésen!


Elkezdődött Békésen az elöregedett, szilárd-útalappal ellátott útszakaszok felújítása.

A város vezetése fontosnak tartja a település folyamatos fejlesztését a lakosság érdekeinek figyelembevételével, az itt élők életkörülményeinek javítását szem előtt tartva. Az útburkolat javítási munkálatok nem csak a biztonságos közlekedés miatt váltak szükségessé, fontos szempont az is, hogy milyen összkép alakul ki településünkről a helybéliek, átutazók vagy éppen ebbe a térségbe látogatók körében, milyen infrastrukturális vagy éppen turisztikai fejlesztések kerülnek kialakításra. A cél itt is közös, hiszen az útburkolatok felújításával is teszünk a város fejlesztéséért- tudtuk meg Izsó Gábor polgármestertől.

Az elmúlt évtized alatt a város folyamatosan kereste azokat a pályázati lehetőségeket, melyekkel a felújításra szoruló útburkolatok javítása megoldható lett volna, de kiírás sajnos nem jelent meg. Az útburkolatok helyreállítása a biztonságos közlekedés érdekében mára már elengedhetetlenné vált, ezért a 2016-os költségvetésében Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete bruttó 54.854 ezer Ft forrást különített el a munkálatok elvégzésére. Ebben az évben jelentős összeget tud biztosítani az önkormányzat saját erőből ilyen célok megvalósítására, mivel sem állami, sem uniós pályázati források nem álltak és jelenleg sem állnak e célra rendelkezésre.

A felújítási munkálatok már folynak, a cél, hogy jó minőségű, időtálló útburkolattal lássák el a célterületeket. A kivitelező arra is gondot fordít, hogy az útpadkákon felgyülemlett földmaradványokat eltávolítsa, és ezzel lehetővé tegye a csapadék víz levezetését. A tervezett 16 ezer nm helyreállításra szoruló útfelület között számos utcai közlekedő felújítása szerepel. A helyreállítás sorrendjét elsősorban az útburkolat állapota illetve forgalma határozza meg. A felújított utcai területek mellett a Korona utcai parkoló rekonstrukciója is el készült már, mely centralizált fekvéséből adódóan fontos szerepet tölt be.

A későbbi munkálatok között további utcák útburkolatainak, a Csók híd, a Széchenyi téri híd és az Erzsébet híd felújításai is szerepelnek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!