10 000Ft a békési iskolásoknak 5 000Ft a békési ovisoknak!


Békés Város Önkormányzata több millió forint Nevelési- és Tanévkezdési támogatást nyújt 2016-ban is! A részletek:

2015. év augusztus hónapban Békés Város Önkormányzata nevelési- és tanévkezdési támogatás szabályozásával megvalósíthatta régi tervét, mellyel a nevelési-oktatási év kezdete vonatkozásában könnyíteni igyekezett a családok anyagi terhein. A támogatásra fordított összeg az elmúlt évben 18.210.000 Forint volt, amely teljes egészében az önkormányzat saját költségvetéséből került finanszírozásra.

A támogatásnak nagyon pozitív visszhangja volt, ezért Békés Város Önkormányzata 2016-ban is elegendő keret összeget biztosít a nevelési- és tanévkezdési támogatásra. Ennek keretében a Békés városban lakó, Békésen található bölcsődében, óvodában és általános iskolában nevelési vagy tanulói jogviszonyban álló gyermekek évkezdését könnyítik meg.

A bölcsődés és óvodás gyermekek 5.000 Forint/fő támogatásban részesülnek, amennyiben 2016. szeptember hó 1. napján a nevelésben való tényleges részvételt megkezdik.

Nem ítélhető meg a támogatás azon gyermek vonatkozásában, aki ugyan be van íratva bölcsődébe vagy óvodába, de csak a nevelési év közben, tehát 2016. szeptember hó 1. napját követően kezdi meg a nevelésben való tényleges részvételt.

A nappali oktatás munkarendje szerint általános iskolai tanulmányokat folytató gyermekek 10.000 Forint/fő támogatásban részesülnek - tudtuk meg Izsó Gábor polgármestertől.

A nevelési- és tanévkezdési támogatást nem kell külön igényelni, az ahhoz szükséges adatokat a nevelési-oktatási intézmények szolgáltatják a Békési Polgármesteri Hivatal részére.

A nevelési- és tanévkezdési támogatás kifizetésének tervezett időpontja:

2016. szeptember 21.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!