Pincérből techno producer - interjú Bottyán Dáviddal!


Elindulni egy kisvárosból és beszállni a nemzetközi underground zenei életbe - hatalmas kihívás egy békési srácnak, szurkolunk neki, hogy sikerüljön!

10 éve meg pincér tanoncként láttalak a Dübögő étteremben, azóta mi történt, és hogy jött a zene az életedbe?

Befejeztem a középiskolát es 19 évesen kiköltöztem Angliába ahol egy clubban kezdtem el dolgozni mint pohárszedő , majd kesőbb supervisor pozícióban folytattam a munkám és 3 év után Budapestre költöztem.

A zene jelen volt mindig az életemben. Anno 8.osztályos koromban a suli discokat csináltuk Hidvegi Robival persze minden zene közrejátszott stílustól függetlenül.

Utána pár alkalommal rávettem magam, hogy otthon zenélgessek programmal, de az igazi áttörés es felfedezés, hogy zenével akarok foglalkozni az 3 éve volt Londonban amikor Paul Kalkbrenner játszott a színpadon élő produkcióval es a szett végén oda mentem hozzá gratulalni (nagy szerencsém, hogy a backstageben dolgoztam az esték 70%-t).

Pár szót váltottunk es a végen annyit tett hozza “Tegyél érte, hogy ismerjenek" nekem ez sokat jelent a mai napig.

Mi volt az oka, hogy otthagytad Londont?

A döntés hirtelen jött.

Igazából itthon akartam elkezdeni építeni a saját karrierem és volt bennem egy érzés, hogy Budapestre kell, hogy költözzek.

Az érzés nem csalt, hiszen sokat fejlődtem 1,5 év alatt.

Jelenleg az első EP-m befejezésén dolgozom, ami 4 saját dalt tartalmaz.

Milyen stílust képviselsz?

Régen dubstep, drum and bass, trance zenéket mixelgettem , de beleszerettem 3 éve a technóba es azon belül minden fele pl deep techno, melodic techno, dark techno…

Milyen lesz az EP?

“All good" –nevet viseli.4 saját számot készítettem zongora kísérettel. Egy fajta zongora-techno (viccesen hangzik) amit csinálok.

Szeptember 24-én lesz az EP bemutatója Békéscsabán a Sport 2. sörözőben.

Rengeteg munka van benne, hiszen mind ezt Előben fogom összerakni a közönség előtt

Itt hallható egy rövid verzió az egyik dalomról load néven:

https://soundcloud.com/9usdrezbpo1k/bottyan-load-short

Kik fognak fellépni még 24-én?

Két nagyon tehetséges es szakmailag elismert dj/producert hívtam meg Budapestről , Avika-t aki minden héten szórakoztatja a közönséget és a Be Massive records tagja, továbbá Thomas Bernard-t aki a Justmusic fm/nel vezeti a Playtek című műsorát és mellette ő az, aki még anno kazettás magnóról keverte a zenét.

Tervek jövőre?

Rengeteg.

Ahogy lemegy a bemutatkozó est 24-én, kezdjük szervezni a további helyszíneket ugyanilyen felállásban.

Szervezés mellett idén egy saját készítésű videóklippem is lesz, egy albummal, szóval sok a terv, idő az van bármire, amire akarja az ember, csak okosan kell beosztani es az álmaidnak élni.

BOTTYAN TECHNO a FACEBOOKON!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!