Egy hazai fiaskó


Balog Vilmos nyilatkozott a vasárnapi vereségről!

Vasárnap délután nem ment minden zökkenősmentesen a csarnokban. Az első hazai bajnokira gyülekezve rögtön az elején hiba csúszott a gépezetbe. A kijelző nem akart működni. Előbb le-fel kapcsolgatás, telefonálgatások és a fogyó idő miatt egyre nagyobb feszültség alakult ki az asztal körül. Így kb. 6 perces csúszással indulhatott a csapatok bemutatása. A csarnokban telt ház tapsolta meg a felsorakozó hazai Calle Pubfood csapatát, akik közül Zsíros Gábor igazoltan hiányzott. A héten is történ sérülés: Kertész mellett, aki a Nyíregyháza elleni mérkőzésen esett nagyot, Schéda Martin bokája húzódott meg a pénteki edzésen. Krstic Dani állapota egyre jobb, de az ő lába sem gyógyult még 100%-osan. Nagy Csaba viszont pályára lépett, aki szintén több, mint 2 hetet hagyott ki.

Ellenfelünk a Nagykőrösi Sólymok meglepően jól indított. Az első negyedben azonban néhány perc után mi is bekapcsolódtunk a játékba: hátrányunkat ledolgozva tetemes előnnyel fejeztük be azt: 26-12.

Ez a tény kissé elbizakodottá tette a csapatunkat. A második negyed már jelezte a bajokat: 16-33 –ra buktuk.

A félidő szünetében fellépett Fábián Lara a Lauri Promotion tornásza. Fitness gyakorlata után Pusztai Gábornak mondott köszönetet Erdei Ferenc a klub elnöke. Gábor egyébként fotózott is, így várható lesz a meccsen készült albuma. Csorba-Kohári Dönizt az asztalunk állandó tagját születésnapja alkalmával köszöntöttük. A kedves pillanatok után, a szünetről visszatérve, bizakodva vártuk a folytatást!

A pánik gombot ugyan nem nyomta meg senki, de a játékunkról annyit mondhatok, hogy kapkodó, egyénieskedő és indiszponált lett. Nem mentek a dobások ( 3/26 volt a három pontosok aránya), sok volt az eladott labda (18) és az edzők utasítása ellenére nem a figurákat fejeztük be. A harmadik negyed így megint -10 ponttal zárult.

Nem mondhatom, hogy a csapatunk nem akart nyerni, hiszen Kertész minden percet tűzzel játszott és Koma Dániel- csapatkapitányként- a kispadon is buzdította a csapatot. Ezt a negyedik negyedben a Balog edzőpáros is próbálta megtenni. Jelzem ennek a meccsnek a fiaskója nem az ő számlájukra írandó!

Balog Vilmos edző így értékelt:

"A szokásos módon készültünk a mérkőzésre. Feltérképeztük az ellenfél erősségeit, gyengéit, igyekeztünk megtalálni a megoldást a győzelem megszerzéséhez.
Az első negyed második felében úgy is tűnt, hogy megvan a játék ritmusa, védekezésben is sikerült megvalósítani, amit terveztünk. A 2. negyed azonban borzasztóan indult. Sorban kaptuk a kosarakat, az időkérés sem segített, a védekezésünk teljesen szétesett. Az ellenfél zónája pedig ebben a szakaszban, majd a mérkőzés további részében is megoldhatatlan feladatnak bizonyult. Nem sikerültek a kinti dobásaink, így az ellenfél betömörülhetett a palánkja alá.
A védekezésünkön hiába próbáltunk szigorítani, vérszemet kapott az ellenfél, és szinte minden szituációból kosarat tudtak szerezni. A különbség fokozatosan nőtt, s bár ment előre a csapat, egyre csüggedtebb, egyre hitevesztettebb lett. Az utolsó két percben még egy nagy erőfeszítést tettünk a szépítésre, így a kiütéses vereséget elkerültük, de a mutatott játék eléggé kiábrándítóra sikeredett.
Persze nem dőlt össze még a világ, igyekszünk kijönni a gödörből, a következő mérkőzésre összeszedni magunkat. Szerencsére a sérültjeink egyre jobb állapotban vannak, talán a héten már együtt is edzhetünk… Mindenesetre a Kaszások ellen győzni megyünk."

A vereség mindig fájó. Most is. De- menni kell tovább! Bízunk benne, hogy hamarosan orvosolni tudják a fiúk a gondokat. Mi velük vagyunk!

Következő mérkőzésükre Óbudán kerül sor a Kaszások sportcsarnokában 2016. október 1-jén 18 órától.

Calle PubFood Békés - Nagykőrösi Sólymok KE: 68 - 85 (26-12, 16-33, 11-21, 15-19)

Jv.: Sallai Istvám, Gergely Csaba, Kapusi Gábor MKOSZ ell.: Bernáth András

Krstic D.: 8; Nagy B.: 4; Koma D.: 18; Molnár Á.: 2; Kertész D.: 12/3;

Schéda M.: 19/6; Nagy Cs.: 2; Gruda G.: 1; Csorba Sz., Demkó J., Tóth Cs., Bánszki R.

HAJRÁ BÉKÉS! HAJRÁ GLADIÁTOROK!

Erdei K.

Fotó: Pusztai Gábor (teljes album a facebook oldalon: Békési SZSK)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!