December elején már olvasható lesz a nosztalgiakönyv


Megjelent: 2016 Szeptember 26. ( Hétfő ) 21:27
Módosítva: 2016 Szeptember 27. ( Kedd ) 21:57
Több száz fényképet tartalmazó könyvet ad ki karácsony előtt a Családért Alapítvány, a Békési Újság és a Békési Újság Kalendáriumának kiadója. A fényképek Békés múltját mutatják be.

A könyv Mucsi András kulturális tanácsnok ötletére születik meg. A szerkesztőbizottsághoz olyan neves békési szakemberek tartoznak, mint Sápiné Turcsányi Ildikó, a múzeum igazgatója, Szegfű Katalin újságíró, a Békési Újság szerkesztője, Gurzó Klára levéltáros, Serfecz Dávid városvédő, Varga László nyugalmazott tanár, volt önkormányzati képviselő, Varga Sándor nyugalmazott középiskolai tanár, szakoktató, Miklós Lajos mérnők, a városvédők elnöke. A bizottság munkájának koordinátora Mucsi András, tanácsadója Ferenczi Sándor helytörténet kutató.

A kötet december elején már olvasható lesz és a készítők szándéka szerint ideális ajándék a karácsonyfa alá. Az első képek (képeslapok formájában) az 1890-es évekből származnak, az utolsók pedig az ezredfordulóra kalauzolnak el bennünket. Megelevenedik a régi Békés a XX. század elejének képeslapjairól, találkozhatunk az ötvenes-hatvanas évek Békésével, valamint az olvasók láthatják a kisváros átalakulását a hetvenes-nyolcvanas években. A képeket a múzeum és magánszemélyek bocsátották a szerkesztők rendelkezésére. A képek kiválogatása az elmúlt négy hónapban megtörtént, most következik a tördelés, valamint a nyomtatás.

Mucsi András tanácsnok hiánypótlónak nevezte a kötetet, hiszen igényes kivitelben, színesben kapják kézbe a keménykötésű könyvet az érdeklődők. A képaláírások angol és német nyelven is elkészülnek, így a könyv arra is alkalmas lesz, hogy külföldieknek ajánljuk. A város történetét röviden Sápiné Turcsányi Ildikó mutatja be 1896-tól.

A készülő könyv címe: Üdvözlet Békésről - A Millenniumtól az ezredfordulóig.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!