Egy szív- egy dobbanás!


Óriási érdeklődés kísérte a szombaton a Calle Pubfood Békés- Budapesti Honvéd mérkőzést!

A mérleg serpenyője már induláskor a Honvéd javára billent. Koma Dániel ugyanis eltiltása miatt nem léphetett pályára. Az egész heti edzést ehhez a tényhez igazította Balog Vilmos és Balog Lajos. Csapatkapitányunk a mérkőzést megelőző napokban arról számolt be, hogy óriási elhatározással készül mindenki, s megtesz majd mindent a győzelemért. S pontosan ezt láttuk a csarnokban!
Egy nagyon jól felépített budapesti csapattal néztünk farkasszemet, s tartottuk magunkat az első perctől kezdve. A kezdő ötösünk mellett gyakorlatilag csak a legfiatalabb és még felnőtt bajnokságban rutintalan játékosaink maradtak ülve. Jó kezdés után az első negyedben vezettünk, majd egy kis megingást követően minimális pontkülönbséggel a Honvéd zárt jobban:14-18.
A második negyedtől egyre inkább kicsúszott a játékvezetők kezéből a karmesteri pálca. A játékot hagyták eldurvulni. óriásit esett nem egyszer Kertész Dániel és Nagy Balázs is. Schéda Martint pedig mentővel kellett kórházba szállítani. Kardos "doki" rutinjának köszönhetően Martin térdét a lehető legjobb helyzetben rögzítették.
Sajnos Schéda születésnapi ajándéka így egy teljes lábgipsz lett, amit Békéscsabán kapott. Jósolni sem lehet még, hogy a kiváló kosaras mikor léphet újra pályára. Kívánjuk, hogy mielőbb gyógyuljon!
A második negyed vége: 18-14 lett, ami így egálra álló félidőt hozott .
A harmadik negyedben jó kezdéssel és kiváló beállókkal (Zsíros, Csorba, Nagy Cs.) tetemes előnyhöz jutottunk. Ehhez hozzájárult, hogy a Honvéd játékosait kitoltuk a 3 pontos körön kívülre. Nálunk végre tetten érhető és szinte kézzelfogható volt a csapatban gondolkodás és győzni akarás. Jelentősen jobb hozzáállást tapasztalhattunk Gruda és Nagy Balázs játékában, akik ugyan nem hiba nélkül , de sokszor magukra vállalva a helyzeteket hoztak értékes pontokat. 22-12-es eredményt produkálva már a kezünkben érezhettük a győzelmet!
A negyedik negyedben is sokszor éreztem azt, hogy a játékvezetők kissé a pestiek szekerét nyomják. Vitatható döntéseik nyomán a pszichés terhelés nem könnyítette meg a dolgunkat. Néhány eladott labda és kihagyott kosár most azt eredményezte, hogy egyre jobban jött fel Puskás Artúr csapata. Az utolsó másodpercekben szerzett kosarukkal ismét hosszabbítás lett a vége. A szemmel láthatóan nagyon fáradt játékosaink- mindent beleadtak! Csak kicsin múlt, hogy nem mi húztuk be ezt a meccset!
A mérkőzés után nagyon sokan gratuláltak a Balog testvéreknek és a játékosoknak, hiszen a maximumot nyújtották.


"Az elégedettséget sem díjakkal, sem egyebekkel nem lehet mérni. A siker nem a díjak számát jelenti. Sokkal fontosabb, hogy az ember kíváncsi maradjon, és a munkájával elégedett legyen. Ezt pedig akkor lehet elérni, ha szeretjük, amit csinálunk, és igyekszünk a maximumot nyújtani."

Calle PubFood Békés - Budapesti Honvéd: 80 - 85 (14-18; 18-14; 22-12; 14-24; 12-17)
Jv.: Menyhárt Ferenc, Mester Ferenc, Földi László
MKOSZ ell.: Farkas János
Krstic D.: 7/3;
Scéda M.: 9;
Molnár Á.: 5/3;
Kertész D..: 3;
Gruda G.: 16;
Csorba Sz.: 3;
Nagy B.: 15/6;
Zsíros G.: 13/9;
Nagy Cs.: 9/9;
Tóth Cs., Demkó J., Bánszki R.

A felnőtt mérkőzést követően az U20-as csapat folytatta a játékot. Nagyon nehéz dolguk volt a békési fiúknak, hiszen a korosztályukban bajnokesélyes a Honvéd.


BSzSK - Budapet Honvéd: 51 -114 (13-24; 9-32; 13-26; 16-26)
Jv.: Borgula György, Papy Zsolt
Demkó J.: 7;
Molnár Á.: 7/3;
Nagy Cs.: 6/3;
Bánszki R.: 5/3;
Sódar D.;
Sipaki I.: 6;
Tóth Cs.: 5/3;
Balog T.: 2;
Nógrádi Zs.: 3/3;
Plavecz A.: 10;
Horváth B., Budai G.

Végezetül köszönettel tartozunk:
Csányi Alexandrának, aki a Babóca Kecsketanya termékeit hozta el erre a mérkőzésre. A kecskesajt válogatást sokan kóstolták meg.
Pusztai Gábornak, aki elkészítette a játékosok egyéni fotóit, s a mérkőzés fotóalbumát. A képek megtekinthetőek a Békési SzSK facebook oldalon.

Ezen a héten Hódmezővásárhelyre utazik a csapat. 2016. október 22-én este 18.00-tól a Hódtói Sportcsarnokban lépnek pályára a Gladiátorok a Vásárhelyi Kosársuli ellen.

Hajrá Békés! Hajrá Gladiátorok!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!