Volt egyszer egy mesehét... (1. nap)


2016. október 10-e és 14-e között rendeztük alsó tagozatos tanulóink számára a népmese hetét. Előzetes feladat meseillusztráció készítése volt, a rajzokat zsűri értékelte, díjazta. A rajzokból tárlatot nyitottunk az iskola folyosóján.

A mesehét "ceremóniamestere" tisztét a vándorlegény töltötte be, aki minden alsós osztályba eljuttatott egy feladatlapot, melyet egyénileg lehetett megoldani, s a folyosón elhelyezett meseládába dobni. A hibátlan megoldásért apró jutalom járt. Visszatérő program volt a hét során, hogy a gyerekek minden délben felolvasták kedves meséjüket társaiknak, valamint a Bóbita, az Újvárosi és a Teleki utca óvodásainak. Az öt nap alatt közel száz gyermek mesélt, ők jutalmul "hamuba sült pogácsát" kaptak. A hétfői napon a tanulók az iskolarádióból egy röpke előadást hallhattak a népmesék eredetéről, jellemzőikről. Kedden délután nagyon hangulatos programra került sor: békési felnőttek meséltek minden alsós osztályban- a gyerekek, s egy kicsit önmaguk örömére. Ez az együttlét kedves emlék marad mind a meseolvasó felnőttek, mind a mesehallgató gyerekek számára. Szerdán délelőtt a Bóbita óvoda nagycsoportosai vidám mesés akadályversenyen vehettek részt iskolánkban. Hasonló próbára hívtuk másnap délutánra iskolánk minden alsós osztályát. A gyerekek vidáman küzdötték le a "mesés" akadályokat, gyűjtötték állomásról állomásra az aranytallérokat. A népmese hetét pénteken táncházzal zártuk, melyet Hankó Tamás néptánc-pedagógus vezetett. Reméljük, hogy a témahéten minden tanulónk talált magának érdekes "mesés" elfoglaltságot, megtölthette képzeletbeli tarisznyáját sok ismerettel és élménnyel.

A mesehét "ceremóniamestere" tisztét a vándorlegény töltötte be, aki minden alsós osztályba eljuttatott egy feladatlapot, melyet egyénileg lehetett megoldani, s a folyosón elhelyezett meseládába dobni. A hibátlan megoldásért apró jutalom járt.


Visszatérő program volt a hét során, hogy a gyerekek minden délben felolvasták kedves meséjüket társaiknak, valamint a Bóbita, az Újvárosi és a Teleki utca óvodásainak. Az öt nap alatt közel száz gyermek mesélt, ők jutalmul "hamuba sült pogácsát" kaptak.


A hétfői napon a tanulók az iskolarádióból egy röpke előadást hallhattak a népmesék eredetéről, jellemzőikről.


Kedden délután nagyon hangulatos programra került sor: békési felnőttek meséltek minden alsós osztályban- a gyerekek, s egy kicsit önmaguk örömére. Ez az együttlét kedves emlék marad mind a meseolvasó felnőttek, mind a mesehallgató gyerekek számára.


Szerdán délelőtt a Bóbita óvoda nagycsoportosai vidám mesés akadályversenyen vehettek részt iskolánkban. Hasonló próbára hívtuk másnap délutánra iskolánk minden alsós osztályát. A gyerekek vidáman küzdötték le a "mesés" akadályokat, gyűjtötték állomásról állomásra az aranytallérokat.


A népmese hetét pénteken táncházzal zártuk, melyet Hankó Tamás néptánc-pedagógus vezetett.
Reméljük, hogy a témahéten minden tanulónk talált magának érdekes "mesés" elfoglaltságot, megtölthette képzeletbeli tarisznyáját sok ismerettel és élménnyel.

Tételek: 1 - 20 / 53 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!