Az elmúlt hét mérkőzései


Győzelemmel indult a hét. Gratulálunk a kadetteknek!

A kadett csapatunk Gyulán játszott csütörtökön.

Gyulai SI - BSZSK 64-98 (20-27, 7-28, 21-16, 16-27)
Vezette: Drenyovszki, Bere (kiválóan)
Kis M. 5/3 Balog Cs. 4, Balog G. 43/12, Steff R. 7, Csikós D., Madarasi B., Pocsai P. 18/6, Karsai Cs. 21/9, Varga B.
Három alapjátékosunk hiányzott, de így sem okozott gondot a hazai csapat legyőzése. A magasabb, zónázó fürdővárosiakkal szemben sokat játszottunk alacsony szerkezetben (öt 175 cm-nél alacsonyabb játékossal), így palánk alatti játékunk csak elvétve volt, de jó szériákban dobtunk kintről. A 2. és a 4. negyedben jól működött a letámadásunk, sok könnyű kosarat dobtunk. Mindenki kellő játékpercet kapott, a meccsrutin szempontjából ez is fontos volt. Október 30-án a Kecskeméti KA csapatát fogadjuk. Sokkal nehezebb mérkőzés várható, az összecsapás teljes szakaszában koncentrált teljesítményre lesz szükség. Balog Ákos valószínűleg sérülése miatt azon a találkozón sem léphet pályára, de mindenképpen győzni akarunk.
Edző: Balog Lajos

Pénteken az U-12-es csapat lépett pályára.
Békéscsabai KK – Békési Gladiátorok: 34 – 58
Péntek délután edzőmérkőzést játszott egyik U12-es csapatunk Békéscsabán. Nagyon hasznos meccs volt, ahol lehetőségük volt gyakorolni mind védekezésben, mind a támadásban eddig tanultakat és magabiztos győzelmet arattak. Edzők: Sajgó Lajos, Csorba Szabolcs

Szombaton Hódmezővásárhelyen az U-20-as csapatunk kezdett. Sajnos vereséggel.
Vásárhelyi KS – Békési SzSK: 131-57

Edzők: Balog Lajos, Csorba Szabolcs

A Gladiátorok az eddig veretlen Vásárhelyi Kosársuli ellen álltak fel. Az eddigi teljesítményüket igazolva játszottak a pályán a sárga mezes ellenfeleink. Sokan érdeklődtek privátban is arról, hogy mi a baj, miért jött egy újabb vereség. Nos őszintén megmondom, nem láttam ismét mindenkin a győzni akarást. Csak az első negyedben érezhettük úgy, hogy partiban leszünk ellenük. Tetemes előnnyel indult a Kosársuli, amit szépen ledolgozott a csapat a negyed közepétől. Ott akkor még arra is láttam reményt, hogy győzni fogunk. A második negyedtől azonban sok hibával ment a játék. Nem tudtuk őket sem a védekezésünkkel, sem a saját erősségünket megmutatva igazán megszorítani. Érthetjük ezt úgy, hogy visszapörgetve a meccset magunkban: nem voltunk a pályán igazi ellenfél. Sokszor zilálódott szét a védekezésünk, sokszor dobtuk el vaktában a labdát, mert már szorított az idő. Néhány alkalommal azt éreztük mi nézők, hogy van olyan játékos, aki megijed a lehetőségtől. Volt persze olyan is, amikor ugyan nem sikerült ponttal befejezni a támadást, de legalább egy-egy figura összejött.

Vásárhelyi Kosársuli – Calle PubFood Békés: 100 – 81
(25-25; 30-16; 25-21; 20-19)
Jv.: Maár Gábor, Reisz Péter, Mintál Csaba MKOSZ ell.: Téczely Tamás
Krstic D.: 22/6; Koma D.: 21; Kertész D.: 13; Molnár Á.: 6/6; Gruda G.: 2;
Nagy B.: 12/6; Nagy Cs.: 5/3; Csorba Sz., Zsíros G., Tóth Cs., Bánszki R., Sódar D.
Edzők: Balog Vilmos, Balog Lajos

Legközelebb szombaton szurkolhatunk a mieinknek, hiszen érkezik hozzánk a Miskolc csapata. Ismét meglepetéssel várjuk a szurkolókat, amiben most Sipaki István cukrász lesz a segítségünkre. A sportcsarnokba így érdemes korábban érkezni ismét!

Hajrá Békés! Hajrá Gladiátorok!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!