Tomi New Yorkban. 4. (2016. október 25.)


Rost Andreával reggeliztünk. Kellemes, barátságos, beszélgetést folytattunk, munkáról, családról és persze New Yorkról, ahol ő sokat megfordul, hiszen világhírű operaénekesként, számos alkalommal ide is meghívják.

Még reggeli előtt összepakoltuk az egész napra szükséges holmikat, próbaruha, fellépő ruha, stb, mivel elmondták nekünk, hogy a mai ENSZ Székházban történő események alatt nem engednek ki minket. Pontosabban kiengednének, de visszajutni nem tudnánk újra. A magyar nagykövetség előtt várt ránk egy busz, amely elvitt a helyszínre. Mi táncosok 10. 30-kor indultunk. A zenészeket már korábban átvitték, mert nekik több pakolnivalójuk volt. Az ENSZ-nél újabb szigorú, reptér szintű beléptetés volt. Minden fémtárgyat át kellett adni vizsgálatra minket és táskáinkat pedig átvilágítottak, átvilágították. Beköltöztünk az öltözőbe. Az próbaruhába való átöltözés után bemehettünk az ENSZ nagy üléstermébe, ahol már folyt a próba. Hosszas várakozásokkal teli apró próba etapok voltak. Televíziós felvétel miatt külön hang és fénybeállások.

A külföldi előadók nem voltak jelen, csak a magyarok. Megjelent Bogyay Katalin is, aki Magyarország ENSZ nagykövete. Figyelemmel kísérte a próbafolyamatot. Tomit és engem is bemutattak neki, hiszen mi korábban még nem jártunk itt. Ő volt az est házigazdája és konferansziéja. Elmondta, hogy az estre 169 ország nagykövetei és feleségei, illetve neves politikusok vannak meghívva. Az ENSZ létrejöttének 71. és a magyarországi forradalomnak 60. évfordulója kapcsán ma este világhírű zenészek, énekesek, karmesterek és persze táncosok adják az ünnepi műsort, úgy, hogy legtöbben magyar vonatkozású darabbal készültek. A jelmezes főpróba délután 14 órakor kezdődött. A szabadidőben

Tomi még jobban összebarátkozott táncos "kollegáival", nagyon jó hangulat uralkodott a próbák közötti időszakokban az öltözőben, illetve a székház teraszán. Közben kiderült, hogy az estét világszerte élőben közvetítik az ENSZ internetes oldalán, így hát gyorsan riasztottuk az otthoniakat, akik közül tudom, hogy sokan megnézték az otthoni idő szerint hajnali 1 órakor kezdődő adást. Nap közben több alkalommal élő bejelentkezéssel jelentkeztem, szintén az internet segítségével. A fárasztó nap végén este 7-kor felgördült a függöny. Bogyay Katalin megnyitója után kezdetét vette a három részes műsor. Mi táncosok a 3. részben szerepeltünk. Felváltva a színpadon a Magyar Állami Operaház Zenekara, Szennai Kálmán vezényletével,

Rost Andrea, László Boldizsár és persze a Magyar Nemzeti Balett szólistái, Tomival kiegészülve, Solymosi Tamás vezetésével. Váltották egymást a magyar és a nemzetközi előadók. A műsor hangulata leírhatatlan. A végén állva tapsoló közönség minden fáradtságra gyógyírként szolgált. A sikeres koncert után gratuláltak egymásnak a művészek és a házigazdák is megköszönték a színvonalas munkát. Tomi is nagyon boldog volt, hiszen erről szólt az elmúlt időszak, hogy jól sikerüljön a new yorki szereplés. Fáradtan, de elégedetten tértünk vissza szállásunkra, hogy kipihenhessük magunkat a hazavezető nagy út előtt. Holnap már remélhetőleg otthonról küldhetem az útinapló utolsó oldalát.

M.T.

Tételek: 1 - 20 / 45 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!