Korszerűsítik a rendelőintézet elektromos hálózatát


Harminc millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatással és alig másfél millió forint önerővel újítják fel a Békési Gyógyászai Központ és Gyógyfürdő József Attila utcai telephelyének elektromos hálózatát 2017-ben.

A beruházás az egészségügyi alapellátást szolgáló épület egészét érinti majd. Izsó Gábor polgármester elmondta, hogy a fejlesztés a háziorvosi, illetve házi gyermekorvosi ellátásnak, a védőnői szolgálatnak és a szakrendeléseknek helyet biztosító helyiségeket is magába foglalja. Kivitelezési munkálatok várhatóan már a télen, a sikeres közbeszerzési eljárást követően kezdődhetnek el.

Az épület korszerűsítésre folyamatosan törekszik az önkormányzat. Településfejlesztési Operatív Programba (TOP) benyújtott elképzelések alapján az ingatlan energetikai korszerűsítését, hőszigetelését, kazánrekonstrukcióját, valamint az épületen található nyílászárók cseréjét is megvalósítanák– mondta a polgármester. Az említett beruházás mintegy 390 millió forint összegű és mintegy tíz százalékos önerőt igényelne az önkormányzattól. Szintén az egészségügyi terület érinti, de már új gyermekorvosi rendelők kialakítását célozná meg az a pályázat, mely keretei között a rendelők napelemes rendszerrel lennének felszerelve. Pozitív elbírálást követően a TOP konstrukció keretében százszázalékos támogatás mellet valósulhatna meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!