Erdély. A jövő!


Felhívás a Békés megyében élő romániai szavazójoggal rendelkező polgárok részére.

December 11-én parlamenti választásokat tartanak Romániában. Fontos a parlamenti képviselet, hogy a magyar közösség képviselői jelen legyenek ott, ahol az őket érintő döntések születnek. December 11-én arról születhet döntés, hogy a magyarokkal vagy nélkülük, jó vagy rossz irányban megy tovább Románia. Erdély akkor lesz erős, ha a magyarságnak erős képviselete van. Ehhez arra van szükség, hogy minél többen vegyenek részt a választáson december 11-én. A mostani voksolás már nem a politikáról szól, hanem nemzeti ügy, hiszen az összefogás sikere biztonságot hoz az erdélyi magyarságnak, illetve stabilitást teremt a magyar–román együttműködésben. A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke arra bíztatja a megyében élő romániai szavazójoggal rendelkező magyarokat, hogy éljenek szavazati jogukkal, hiszen mindannyian felelősek az erdélyi magyar közösségért. Szavazatukat Románia Magyarországi Nagykövetségén (XIV. kerület, Thököly út 92. szám) két szavazóhelységben és a Román Kulturális Intézetben (XIV. kerület, Izsó utca 2. szám) adhatják le. A régiónkban élők pedig Gyulán (Gyula, Munkácsy Mihály utca 12.) és Szegeden (Szeged, Kelemen László utca 5.) Románia Magyarországi Főkonzulátusán voksolhatnak. A román állampolgárok személyigazolvány vagy útlevél és a magyarországi lakcímet igazoló kártya, a kettős állampolgárok emellett a magyar okmányok bemutatása mellett szavazhatnak.

December 11-én parlamenti választásokat tartanak Romániában. Fontos a parlamenti képviselet, hogy a magyar közösség képviselői jelen legyenek ott, ahol az őket érintő döntések születnek. December 11-én arról születhet döntés, hogy a magyarokkal vagy nélkülük, jó vagy rossz irányban megy tovább Románia.

Erdély akkor lesz erős, ha a magyarságnak erős képviselete van. Ehhez arra van szükség, hogy minél többen vegyenek részt a választáson december 11-én. A mostani voksolás már nem a politikáról szól, hanem nemzeti ügy, hiszen az összefogás sikere biztonságot hoz az erdélyi magyarságnak, illetve stabilitást teremt a magyar–román együttműködésben.A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke arra bíztatja a megyében élő romániai szavazójoggal rendelkező magyarokat, hogy éljenek szavazati jogukkal, hiszen mindannyian felelősek az erdélyi magyar közösségért. Szavazatukat Románia Magyarországi Nagykövetségén (XIV. kerület, Thököly út 92. szám) két szavazóhelységben és a Román Kulturális Intézetben (XIV. kerület, Izsó utca 2. szám) adhatják le. A régiónkban élők pedig Gyulán (Gyula, Munkácsy Mihály utca 12.) és Szegeden (Szeged, Kelemen László utca 5.) Románia Magyarországi Főkonzulátusán voksolhatnak. A román állampolgárok személyigazolvány vagy útlevél és a magyarországi lakcímet igazoló kártya, a kettős állampolgárok emellett a magyar okmányok bemutatása mellett szavazhatnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!