Biztonságban a külterületeken


Forrás: Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége
Helyszin: Békés és környéke
Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon 1998 óta működik a tanyaprogram, melynek célja a külterületeken élők biztonságának erősítése. A téli időszakban különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

A Békési Rendőrkapitányság és a Békési Polgárőrség KHSz. járőrei a fagyos időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a település és környékének időskorú lakóinak és szerényebb körülmények között élőinek rendszeres látogatására annak érdekében, hogy meggyőződjenek az állapotukról és az esetleges segítségnyújtás szükségességéről. Közös járőrszolgálatukat a "Tanya-program" keretében látják el.

2017. január 17.-én a Békési Rendőrkapitányság tanyaprogramban résztvevő rendőre és a Békési Polgárőrség KHSZ. polgárőrével látogatta meg a Békés környéki tanyákon élő időseket. Érdeklődtek, hogy az idős személyeknek miben tudnak segíteni. Amit lehetett a helyszínen megoldottak.

A meglátogatott személyek szinte családtagként köszöntötték a közös szolgálatban résztvevő rendőrt és polgárőrt. Őszintén, nyíltan beszéltek a mindennapi gondjaikról és szívesen fogadták a bűnmegelőzéssel kapcsolatos tanácsokat.

A meglátogatott időskorúak észrevételeit, kéréseit a rendőrkapitányságon összegzik és megteszik a szükséges intézkedéseket.

Tételek: 1 - 20 / 27 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!