Hulladékvas lopás, 100 ezres bírság, járművezetéstől eltiltás


TÁJÉKOZTATÓ A BÉKÉS MEGYEI ÜGYÉSZI SZERVEK 24. HETI (2019. JÚNIUS 10-16.) TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Bíróság elé állítás

A Békési Járási Ügyészség társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt állított bíróság elé egy 33 éves és egy 55 éves békési férfit.

A két férfi 2019. május 23-án együtt italozott Békésen, majd elhatározták, hogy hulladékvasat fognak gyűjteni és azt értékesítik. A férfiak 14 óra körül egy békési ingatlan előtt haladtak el, amikor meglátták, hogy a körbekerített területen hulladékvasnak tűnő tárgy van a földön elhelyezve. Egyikőjük a kerítésen átmászott, majd onnan a sértett tulajdonát képező 60 kg súlyú, 85.000 forint értékű ekefejet kiadta a társának, és azt a náluk lévő kézikocsival elindultak értékesíteni. Néhány száz méterrel később a rendőrjárőr feltartóztatta a férfiakat, az ekefejet lefoglalták és a sértettnek visszaadták, így a kára megtérült.

A két férfi bíróság elé állítására 2019. június 12-én került sor, amelynek során őket a Békési Járásbíróság 1-1 év próbára bocsátásra ítélte.

Előkészítő ülésen hozott ítélet

1. A Békési Járási Ügyészség vádirata alapján ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 2019. június 12-én 100.000 forint pénzbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt a Békési Járásbíróság egy 53 éves békési férfit.

A férfi 2019. február 19-én a lakásán fogyasztott el nagyobb mennyiségű szeszesitalt, majd Békés belterületén az egyik dohányboltba ment, ahol szintén italozott. Ezt követően gépkocsijába ült, hátramenetbe indult, amelynek során nekiütközött a helyszínen parkoló gépjárműnek, amelyben 20.000 forint kár keletkezett. A kiérkező rendőrjárőrök a férfit előállították, ahol a vele szemben alkalmazott légalkoholmérés eredményeképpen megállapították, hogy a szervezetében közepes fokú ittasságot eredményező szeszesital volt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!